• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Volilna pravila 2018 na Radiu Robin Izpostavljeno

Od Objavljeno April 19, 2018

Parlamentarne volitve 2018 na Radiu Robin

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, 41/2007) Radio Robin določa in objavlja obseg, pogoje in način izrabe programskega časa za predstavitev kandidatov za parlamentarne volitve RS, ki je razpisan za nedeljo, 3. junija 2018.

Radio Robin bo med volilno kampanjo, s prispevki v svojem rednem informativnem programu po izboru in v skladu s profesionalnimi novinarskimi merili in v skladu z uredniško politiko medija enakopravno in samostojno odločal o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov.

Vsem kandidatom ponujamo tudi možnost komercialnega sodelovanja in oglaševanja. Pri tem ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali posamezne kandidate ali politične stranke. Na podlagi 50. člena Zakona o medijih je za resničnost in točnost navedb oz. podatkov v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in programsko zasnovo medija pa njegov izdajatelj. V skladu s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji pa je obvezna objava naročnika oglasa. Naročena propagandna sporočila bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku - objava oglasa v posebnih terminih (+25%), ki velja v času volilne kampanje.

Pri objavi raziskav javnega mnenja o kandidatnih listah in strank bo Radio Robin deloval v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, ki med drugim določa, da je obvezna navedba izvajalca, metodologije in naročnika raziskave ter da sedem dni pred dnem glasovanja ni dovoljena objava raziskav javnega mnenja o parlamentarnih kandidatih.


Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo stranke, liste, kandidati, interesenti ali njihovi zakoniti predstavniki, novinarji in poslušalci. Pritožba se naslovi v pisni obliki na odgovornega urednika informativnega programa. Odgovorni urednik mora na pritožbe pisno odgovoriti najkasneje v dveh dneh po prejemu pritožbe. Kandidatom, ki menijo, da njihove pravice niso bile spoštovane, v skladu z zakonom je zagotovljeno tudi sodno varstvo.

Kontaktni elektronski naslov Radia Robin v času volilne kampanje: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odgovorna urednica Radia Robin: Martina Arčon

 

*Cenik, ki velja v času volilne kampanje (pogoj plačilo po predračunu):

Sekunda objave volilnega oglasa v izbranih terminih (7:00-17:00)

 0,75 €

izdelava enostavnega spota – enoglasno (predvajanje samo na radiu Robin)

 30,00 €

izdelava enostavnega spota – dvoglasno (predvajanje samo na radiu Robin)

 60,00 €

izdelava dosnetka k spotu – enoglasno (predvajanje samo na radiu Robin)

 15,00 €

 

NAROČNIŠKE PREDVOLILNE ODDAJE S SOGOVORNIKOM

 

3 min naročniška oddaja

 150,00 €

10 min naročniška oddaja (3 + 3 min; vključen en glasbeni premor)

 270,00 €

ponovno predvajanje iste oddaje

-10%

Opomba: Termin predvajanja naročniških oddaj določi urednik Radia Robin. Predvajanja pesmi na Radiu Robin ni mogoče zakupiti. Pesmi se na radiu Robin predvajajo v skladu z uredniško neodvisnostjo na podlagi ocen poslušalcev, ki sodelujejo v glasbenih anketah.

Prebrano 614 krat Nazadnje urejano na 0, 11.05.2018 09:01

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30