• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
Erika Koncut

Erika Koncut

Novi koronavirus je pretresel tudi verske običaje. Prvič bodo velikonočni obredi potekali brez navzočnosti vernikov.

Kako pomembno je v tem trenutku splošne družbene krize velikonočno sporočilo o ponovnem rojstvu? Bo sporočilnost Velike noči ravno zaradi koronavirusa ponovno zadihala s polnimi pljuči? Postajamo ob letošnji vsesplošni karanteni bolj hvaležni, za kar nam je podarilo življenje, za svoje bližnje?

O tem in še več v pogovoru z mladim duhovnikom Martinom Golobom, ki je v Sloveniji prepoznavnost pridobil s prepletom širjenja verskih vrednot preko družabnih omrežij.

 

Se poslušamo, ta četrtek, takoj po 11. uri.

Ukrepi omejevanja gibanja so se zarezali tudi v kulturno ustvarjanje. V novogoriškem Slovenskem narodnem gledališču so pobudo »Igralci primorskih gledališč berejo pravljice«, ki so jo sprožila tri primorska gledališča (SNG Nova Gorica, Slovensko stalno gledališče Trst in Gledališče Koper) v sodelovanju s knjigarnami in knjižnicami iz Nove Gorice, Gorice, Trsta in Kopra, preselili na družabna omrežja. Umetniški vodja Marko Bratuš:

Otroci lahko novo pravljico na spletni strani SNG oziroma Facebook strani pričakujejo redno vsak drugi dan.

Novogoriški gledališki ansambel sicer v letošnji sezoni čakata še dve premieri.

Mejni prehod Robič je z današnjim dnem ponovno odprt. Na skupno pobudo vseh treh posoških županov, je bilo v četrtek na Vlado naslovljeno protestno pismo zaradi zaprtja mejne kontrolne točke v Posočju, včeraj zjutraj pa je Minister za notranje zadeve Aleš Hojs kobariškemu županu že sporočil, da so zaprtje preklicali. Včeraj so se, kot nam je pojasnil kobariški župan Marko Matajurc, glede ponovnega odprtja kontrolne točke sestali tudi z direktorjem novogoriške policijske uprave.

Mejni prehod bo odprt med 5. in 23. uro, prehod meje je omogočen podjetjem, ki poslujejo z Italijo ter zaposlenim, ki še vedno delajo v Italiji, ob prehodu pa bo potrebno imeti ob sebi tudi obrazec, ki so ga pripravile vse tri občine.

Začasno zaprtje kontrolne točke naj ne bi povzročilo velike gospodarske škode, vendar Matajurc opozarja da:

V zvezi s prihodi obiskovalcev iz notranjosti države tolminski župan Uroš Brežan pove:

Mestna občina Nova Gorica je pred nekaj minutami skupaj z ravnatelji šol in vrtcev v občini uskladila zagotovitev nujnega varstva otrok staršev, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi (zdravstvu, energetiki, varnosti, oskrbi, komunali in drugih vitalnih delovnih organizacijah). Podžupan Simon Rosič:

Tako za predšolske otroke kot za šolske bo za prehrano poskrbljeno v centralnem vrtcu. Malice in kosila bodo dostavljali otrokom na dom.

Na kateri kontakt starši izkažejo potrebo po nujnem varstvu?

Kot še poudarja podžupan, bodo prijave zbirali tudi v prihodnjih dneh glede na izkazane potrebe staršev. Prostovoljci, gre za mlade zdrave ljudi do 25 let, bodo z otroki, glede na vremensko napoved in priporočila stroke, čim več časa preživeli na prostem.

še poudarja Rosič.

Stran 1 od 60

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33