• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

20.00, Nova Gorica, Dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici: koncert Aleš Lavrenčič, violina in Hilarij Lavrenčič, klavir (Glasba z vrtov sv. Frančiška). Več ...
Torek, 23 Maj 2017,  8:00

Aleš Lavrenčič je že pri štirih letih prejel v roke violino in radovedno odkrival njene skrivnosti. Njegov prvi učitelj na podružnični šoli glasbenega centra E. Komel v Doberdobu je bil prof. Peter Gus, nato pa je njegovo mentorstvo prevzel prof. Frančišek Tavčar. Študij je nadaljeval na goriškem sedežu v razredu prof. Jurija Križniča, s katerim je zaključil predakademski program na Konservatoriju J. Tomadini v Vidmu z najvišjo oceno in bil tako sprejet v akademski trienij.
Redno sodeluje na raznih izpopolnjevalnih tečajih pod mentorstvom priznanih violinistov, udeležil se je tudi masterclassa s praškim kvartetom. Uveljavil se je na različnih državnih in mednarodnih tekmovanjih: na mednarodnem tekmovanju SPINCICH v Trstu (2008), na regijskem tekmovanju Primorske (2009), na državnem tekmovanju TEMSIG v Sloveniji (2012), na mednarodnem tekmovanju v Povolettu (2011, 2015), na državnem tekmovanju v Palmanovi (2013) in natečaju "L. Caraian" na Konservatoriju Tartini v Trstu (2015).
Po uspešno opravljenih avdicijah je od junija 2016 član državnega mladinskega sinfoničnega orkestra italijanskih konservatorijev. Sicer sodeluje tudi z drugimi orkestrskimi sestavi, kot je Academia Symphonica iz Vidma (kot prva violina), z orkestrom Glasbene Matice iz Trsta, z orkestrom Arsatelier iz Gorice in Filarmonici Friulani. S temi in drugimi priložnostnimi sestavi, tudi kot solist, je nastopil tako na domačih odrih kot po raznih italijanskih velikih mestih in Evropi.
Trenutno obiskuje tretji letnik na Konservatoriju J.Tomadini v Vidmu pod mentorstvom Lucia Deganija, sledi mu pa tudi prof. Diana Mustea.
* * *
Hilarij Lavrenčič je ob študiju na slovenskem klasičnem liceju P. Trubar v Gorici obiskoval pouk klavirja na mestni glasbeni šoli Istituto di musica pri prof. E. Lipizerju. Leta 1982 je diplomiral iz klavirja in zborovske kompozicije, dvanajst let kasneje tudi iz dirigiranja na videmskem konservatoriju J. Tomadini. Leta 1988 je dokončal študij harmonije, fuge in kontrapunkta pri prof. Danielu Zanettovichu. Od leta 1986 je kot korepetitor zaposlen v opernem gledališču G. Verdi v Trstu, občasno tudi kot odrski dirigent, obenem pa poučuje harmonijo na osrednjih slovenskih glasbenih ustanovah v zamejstvu. Kot dirigent se je uveljavil z uspešnimi koncerti in na tekmovanjih zbora Hrast ter z izvedbami kantat, operet in raznovrstnih vokalno-simfoničnih koncertov. Napisal je tudi nekaj zborovskih skladb, priredb in orkestracij.
* * *
Program
J. S. Bach:
Adagio in Fuga
iz prve sonate v g-molu za violino solo S. 1001
A. Bazzini:
Fantazija za violino iz opere Traviata, op. 50
N. Paganini:
Mosé Fantasy
tema in variacije na četrti struni
P. I. Čajkovski:
Meditacija op. 42
M. Ravel:
Tzigane
Koncertna rapsodija
 
 

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33