• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

20.30, Plešivica pri Sežani: Wkrwglca 2018 z Elvis Jackson, Bad Copy, Repetitor … (Mladifest 2018). Več ...
Sobota, 21 Julij 2018,  8:30

Seveda ni Mladifest brez tradicionalne Wkrwglce!

Letos smo za vas pripravili žanrsko pester lineup z ajdovskimi rockerji Elvis Jackson na čelu. Konkretno dozo srbskega garage punka nam bodo vbrizgali vsem dobro poznani Repetitor in njim slični Šajzerbiterlemon, metalsko kvoto bodo zapolnili videmski deathcore-ovci Despite Exile, na kras pa bo naplavljena tudi stonerska Jegulja. Manjkalo ne bo niti rap-a, k nam namreč prvič prihajajo srbski gangsterji Bad Copy!

Elvis Jackson

Elvis Jackson so eno izmed najbolj prepoznavnih imen na domači glasbeni sceni. Fantje že dolgih dvajset let koncertirajo po raznih klubih in tudi večjih festivalih. Za seboj imajo že šest albumov in en EP. Znani so po svojih energičnih in divjih nastopih, ki so sestavljeni iz širokega spektra glasbenih žanrov. Jacksoni tako postrežejo z ležernimi ritmi reggae-ja, divjimi SKA punk refreni in udarnimi metal riffi. V vsakem njihovem nastopu pa se vedno dobi še kaj, kar popestri celotno dogajanje. Skupina na odru Wkrwglce še z daleč ni tuja. Elvisi se po letih 2012 in 2015 zopet vračajo na oder najbolj znane kraške vrtače in bodo s tretjim nastopom postali skupina, ki je največkrat nastopila na Wkrwglci.

Bad Copy

Beograjska grupa s svojimi humorističnimi in ironičnimi besedili zabava občinstvo vse od leta 1996. Fantje imajo ogromno zaslug za današnjo priljubljenost hip-hopa na območju bivše Juge. Med njihova najbolj odmevna dela sodijo Esi mi Dobar, Uno Due Tre, Ljubav ili Pivo ter Dzastin Biberi. Fantje so vpleteni tudi v raznorazne glasbene projekte izven skupine, kot Bad Copy pa sodelujejo tudi z drugimi izvajalci. Med bolj znanimi kolaboracijami je zagotova tista z Edom Maajko, ki je kot rezultat dala zimzeleno Dušmankooo. Nastopali so že skoraj po vseh takšnih ali drugačnih festivalih na Balkanu. Pohvalijo se lahko z nastopom na srbskem Exitu in na lanskoletni krstni ediciji umaškega Sea Star-ja. S takim portfoliom so Bad Copy že davno izpolnili vse pogoje za nastop na odru Wkrwglce in so vsekakor pester dodatek k letošnjemu line-upu.

Repetitor

Tega tria ni potrebno posebej predstavljati. Gre za enega boljših in bolj prodornih alternativnih izvajalcev te regije – srbski Repetitor. Ti so nazadnje na naši Wkrwglci navduševali leta 2013. Tako kot Bad Copy so tudi beograjski Repetitor znani onkraj meja bivše Juge. Prav nedavno so jih tako opazili tudi kanadski indie fotri Arcade Fire in jih povabili, da se jim pridružijo na njihovi vzhodnoevropski turneji. Za seboj imajo tri odlične studijske albume, s katerimi so se umestili v sam vrh trenutne punk scene na Balkanu. Če so našo vrtačo obnoreli že pred petimi leti, se ni za bat, da je ne bi tudi tokrat!

Despite Exile

Despite Exile so nastali kot deathcore projekt leta 2010 v italijanskemu Vidmu. Poleg treh izdanih albumov se kvintet lahko pohvali z nastopi na odrih večjih evropskih festivalov. Hitri in udarni riffi ter melodične kitarske sekcije so njihov zaščitni znak. Skupina iz izdaje v izdajo konstantno napreduje in izpopolnjuje svoj zvoka. Despite Exile so se skozi leta razvili v progressive deathcore band brez prave konkurence in so vsekakor pripravljeni na izziv, ki jim ga ponuja Wkrwglca.

Jegulja

Domači trio, ki je na sceni dobrih pet let in ima za sabo dva izdana albuma, se je s svojimi dolgimi komadi in udarnimi riffi dobro uveljavil med slovenskimi stonerji. V njihovi glasbi zasledimo od počasnih uspavajočih stoner ritmov, do divjih ter energičnih, ki mejijo že na metal. Fantje se bodo prvič soočili s publiko Wkrwglce. Njihovi nastopi po raznih slovenskih klubih (od Metelkove in Lokal Patriota do koperskega CMK-ja) so samo še dodatna garancija za kvaliteten stonerski nastop.

Šajzerbiterlemon

Šajzerbiterlemon je razmeroma mlad garage/punk beograjski trio, ki je nastal leta 2014. Kljub samo enemu izdanemu EP-ju z naslovom Čudni Ljudi (2017), so njihovi koncerti precej divji, kot se za tak žanr spodobi. Za svoje relativno kratko obdobje delovanja imajo obilo odrskih izkušenj in čeprav so eni izmed debitantov na odru Wkrwglce, lahko od njih pričakujemo samozavesten in ogleda vreden nastop.

 

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33