• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno Lokalno - Radio Robin

Pomoči potrebni bodo po nedavnih dobrodelnih akcijah v različnih krajih po regiji deležni novih pomoči, saj sta zanje zbirala denar tako Rdeči križ kot Goriška karitas, ki je v Novi Gorici priredila že peti dobrodelni koncert Goriška dlan. Voditeljica območne karitas Renata Vončina.

Lanske priprave bodo letos obrodile sadove, poudarjajo v Regijski razvojni agenciji Severne Primorske. Po zatišju med obema finančnima perspektivama se je na področju projektov začelo premikati. Prispevek Erike Koncut:

Včeraj so na Ajdovskem vstopili v 3. Filmski teden, v katerega bo vključenih okrog 3000 mladih, ki se jim letos pridružujejo tudi iz sosednje Vipave.

V Kranjski Gori se danes začenjajo Dnevi slovenskega turizma, ki jih ponovno gosti družba Hit. O tridnevnem dogajanju več Lavra Peršolja Jakončič iz kabineta uprave:

Najhitreje rastoče podjetje primorsko-notranjske regije bo kmalu znano, saj bodo v četrtek razglasili regijsko gazelo. Med tremi nominiranci je prvič tudi novogoriški GOAP, ki je svojo poslovno pot začel leta 1990 z računalniškim in inženirskim znanjem, kasneje so se mu odprla vrata med velikane ladjarske industrije, zadnja leta pa se usmerja predvsem v razvoj rešitev za pametne hiše. Direktor Leon Kralj.

V Brdih so v petek dobili prvi rotary klub, ki združuje 20 članov. Rotary klub Medana - Goriška vodi predsednik Silvan Saksida. Kaj je povedal na ustanovni slovesnosti in za kaj si bodo v klubu prizadevali slišite v prispevku

Vsako sezono za gripo po ocenah zboli do 10 odstotkov ljudi, kar pomeni do 200.000 obolelih. Prav toliko se jih je pred desetimi leti proti tej zelo nalezljivi bolezni cepilo v Sloveniji, lani pa le še slabih 70.000, kar je rekordno nizka precepljenost.

V Čepovanu je včeraj trop volkov napadel čredo ovac in povzročil veliko škodo družini, ki se ukvarja z ovčjerejo. Ubitih je bilo najmanj 36 ubitih ovc, čredo pa je kot kaže napadel trop volkov z območja Trnovske planote. Domen Šebenik iz Zavoda za gozdove Slovenije, ki je včeraj na terenu ocenjeval škodo, je povedal:

Širokopasovno podatkovno omrežje bo do leta 2020 zagotovljeno skoraj vsem slovenskim gospodinjstvom. Občine so namreč opravile popis belih lis, območij, kjer širokopasovne povezave ni, oziroma imajo občani težave z dostopom. Najmanj težav imajo v šempetrski občini, medtem ko je največ vrzeli v Posočju. Več v prispevku Erike Koncut.

S svečano akademijo v vipavskem dvorcu Lanthieri je Univerza v Novi Gorici sinoči vstopila v novo akademsko leto. Doslej je študij na univerzi v 22 letih zaključilo 199 doktorjev znanosti, 342 magistrov in več kot 800 diplomantov. Najboljšim študentom so podelili priznanja, najzaslužnejšim raziskovalcem in strokovnjakom pa častna priznanja. Rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik je izpostavil, da si bodo letošnje leto zapomnili predvsem po dokončni selitvi v Lanthierijev dvorec.

Podjetje Salonit Anhovo namerava širiti kamnolom Anhovo za dobrih 50 hektarov, lani so že pridobili koncesijo Ministrstva za infrastrukturo, v teh dneh pa poteka javna razgrnitev Poročila o vplivih na okolje in drugih dokumentov za pridobitev okoljevarstvenega soglasja. O razlogih za širitev je predsednik uprave Julijan Fortunat povedal:

Na izboru za energetsko najbolj prodorno občino, je slavila tudi občina Bovec, ki je bila ena izmed treh finalistk v kategoriji malih občin. Priznanje so županu Valterju Mlekužu izročili na konferenci En.občine & En.Management 2017, ki je potekal v Ljubljani:

Stran 1 od 43

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

 • Uredništvo: 05 330 28 22

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Redakcija: 05 330 28 24

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30