• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio

Novogoričanka Ana Bucik je s 14. mestom na današnjem veleslalomu v Kronplatzu izenačila svojo najboljšo uvrstitev v tej disciplini. Ajdovska smučarka Andreja Slokar je na slalomu evropskega pokala včeraj osvojila 2. mesto, današnji nastop pa se ni izšel po načrtih.

 Več kot 150 podpisov so glede načrtovanih vsebin zbrali Šempetrci, ki si ne želijo še enega nakupovalnega centra. 

Z včeraj odkriti primeri koronavirusa smo v Goriški regiji presegli sto okužb povprečno na dan v zadnjih sedmih dneh, saj gre prišteti 128 novih. 20 so jih potrdili na Tolminskem, 24 na Ajdovskem in 27 v mestni občini Nova Gorica, po sedem novih primerov so zabeležili v občinah Miren-Kostanjevica, Brda in Kanal ob Soči, po pet pa v Kobaridu, občini Renče-Vogrsko in Vipava, kjer sicer v Centru starejših Pristan nimajo več posamičnih aktivnih okužb in so ukinili rdečo in sivo cono znotraj doma.

Lansko poletje so se v Smučarsko-skakalnem klubu Predmeja Otlica Kovk (POK) razveselili zaključka del na 40—metrski skakalnici, prekriti s plastično maso, na kateri so mladi skakalci nekoliko že vadili pod nadzorom trenerjev, Danila Pudgarja in Mitje Velikonja.

Včeraj popoldan je cestni službi na Bovškem uspelo prebiti še en plaz, predzadnji od šestih, in sicer pri Mlinarici, proti izviru reke Soče. Danes pa jih čaka še plaz na lokalni cesti od Soče do Vrsnika in zaselka Na skali, kjer je ducat domačinov še vedno odrezanih od sveta.

Skoraj vsi od 115 učencev prve triade so se danes v Komnu in podružnični šoli v Štanjelu vrnili v šolske klopi. Ravnateljica Nives Cek je povedala, da so bili vsi včeraj testirani zaposleni negativni in so zjutraj po več kot treh mesecih lahko pospremili najmlajše v učilnice.

In tudi navdušenje ob ponovnem srečanju je bilo podobno, čeprav je druženje zaradi zaščitnih ukrepov omejeno.
Poleg tega, da velja na šoli med epidemijo poseben režim zaradi predpisanih ukrepov, so se morali v Komnu prilagoditi tudi gradnji prizidka, ki naj bi bila zaključena do spomladi. Kako so razporedili učence po oddelkih? Matično šolo obiskujejo zaenkrat po en prvi, drugi in tretji razred, skupaj 70 otrok, doma sta ostala le dva, pa še ta ne zaradi bolezni.
Jim je pa omogočen neposreden dostop do zunanjih površin.
Stekel je ponovno nemoteno tudi organiziran šolski prevoz, čeprav je večina staršev danes sama pripeljala otroke v šolo. Ob povratku se na vodstvo šole in učitelje niso obračali z vprašanji in dilemami.

Z učenci Majem, Luko in Lano se je pogovarjala voditeljica Mateja Grebenjak

(Fotografija je simbolična)

Na Bovškem so se odločili pomagati upokojenemu gozdarju iz Trente, ki je v požaru pred dobrim tednom izgubil hišo. Akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov vodi Bruno Komac, direktor Zadruge Soča-Trenta, kjer je bil lastnik uničene domačije zaposlen.

Kot smo poročali, se je najverjetneje vnelo v dimniku, zagorelo je najprej ostrešje, prekrito z leseno kritino, ogenj pa se je razširil na celotno prvo nadstropje objekta in popolnoma uničil tudi pritlični bivalni del hiše. Gasilci in domačini so s prostovoljnim delom po večini že očistili požarišče.
Čeprav lastnik pogorele Maselceve domačije začasno biva pri sorodnikih, se vsak dan vrača k pogoreli hiši, saj v hlevu še vedno skrbi za živino. Direktor Zadruge dodaja:
Na petkovem usklajevalnem sestanku so se dogovorili, da se nemudoma pripravijo konkretni predlogi za gradnjo nove domačije, ovrednotijo investicijo in pridobijo tudi potencialne donatorje gradbenega materiala in opreme. Na naslednjem sestanku bodo določili nadaljnje korake.

Namen: "Požar Maselceva domačija” TRR RKS - Območno združenje Tolmin, Brunov drevored 23, Tolmin

SI56 04753-0000342314, pri NKBM

Koda namena: CHAR Sklic: 7840-2021

Od petka, ko je na cesto Libušnje–Vrsno v občini Kobarid splazilo več kot 250 m3 kamenja, zemlje in rastja, ostaja cesta zaprta. Po prejemu geološkega poročila je poveljnik kobariške CZ Aleksander Vončina danes povedal:

Do ponovnega odprtja ceste je obvoz urejen prek Kamnega. Sicer so morali včeraj plužiti cesto proti Krnu, ki jo je pobelil novozapadli sneg.
(Foto Aleksander Vončina)

Domače navijače je v petek ponovno razveselila ajdovska smučarka Andreja Slokar, ki ponovno vlada tekmicam v evropskem pokalu, pogled na odbojkarska prizorišča je ta konec tedna postregel z zanimivim derbijem v prvi moški ligi, prihodnji ponedeljek pa se bodo prvič v sezoni srečale Mlinarke in Krimovke. 

Na Bovškem so že od petka zjutraj na delu kopači, plugi in drugi stroji za čiščenje cest, saj so te na več krajih zasuli snežni plazovi. Na nekaterih mestih so uspeli ponovno vzpostaviti prevoznost, a jih čaka še veliko dela, je zjutraj povedal poveljnik občinskega štaba CZ Bovec Edi Melinc.

Z odstranjevanjem materiala nadaljujejo, saj nekateri prebivalci še vedno ostajajo odrezani.
Melinc upa, da bodo danes vzpostavili vsaj intervencijsko pot do njih. Je pričakovati proženje novih plazov oziroma kaj je povzročilo tolikšno plazenje v preteklih dneh?
Niso pa imeli gasilci in CZ opraviti samo s plazovi, ampak so morali zaradi obilnih padavin črpati tudi vodo iz nekaj zalitih kletnih prostorov v Bovcu in pomagati pri zdrsih vozil s spolzkih cest. Ob vsem tem je Melinc zadovoljen, da ni bilo poškodovanih oziroma da nihče ni bil ujet pod plazovi. Dejanske posledice bodo vidne šele, ko bodo odstranili ves sneg, pomešan s kamenjem in drevesi. Obseg škode in potrebna popravila bodo morda znani že danes, gotovo pa bo treba sanirati oz. zamenjati obcestne ograje na nekaterih odsekih, na cestišču pa zaenkrat ne pričakujejo večjih poškodb.

(Foto: plaz na cesti proti Logu pod Mangartom, avtor Romeo Černuta)

V Goriški regiji smo v zadnjem tednu zabeležili povprečno skoraj 100 okužb dnevno. Največ aktivnih, skoraj 300, je še naprej na Ajdovskem, kjer se hitro testiranje nadaljuje tudi ta teden med 12. in 14. uro. V Novi Gorici bodo množično testirali ponovno vsak dan med tednom, torej danes, v sredo, četrtek in petek med 9. in 13. uro, jutri pa med 10. in 14. uro.

Ko so prvi domačini davi pred 6. uro odhajali na delo, jim je pot prekrižal snežni plaz, ki je pri Velikih koritih v bližini križišča za Lepeno zaprl regionalno cesto Bovec-Trenta.

Stran 1 od 311

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33