• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno Lokalno - Radio Robin

Na območju občine Kanal ob Soči se je gozdnatost v zadnjih 50 letih več kot podvojila, tako da danes gozd pokriva dobre tri četrtine njene površine, možen posek pa znaša le 33 odstotkov.

Po nedeljskem zatišju so v Centru starejših Pristan v Vipavi znova odkrili okužbo. Včeraj so na Covid-19 ponovno testirali 55 stanovalcev in 29 zaposlenih. Danes objavljeni podatki kažejo, da so vsi testi zaposlenih negativni, pozitiven pa je en stanovalec, ostali testi stanovalcev so bili negativni.

Starejšim na Bovškem bodo zdravstvene in druge storitve nekaterih zavodov kmalu lažje dostopne. Na občini so že dlje razmišljali o uvedbi brezplačnih prevozov, saj javni prevozi ne zadoščajo vsem potrebam, pa tudi oddaljenost marsikomu povzroča težave. Kako bodo poskrbeli za večjo mobilnost, je povedala direktorica občinske uprave, Katarina Barbara Ostan:

Sedaj pa na občini Bovec zbirajo prostovoljce, ki bodo nudili prevoze med tednom.
Že sedaj vozijo ženske iz Zgornjega Posočja na preventivne preglede dojk v sklopu programa DORA.

V sistem PROSTOFER – PROSTOVOLJNI ŠOFER je od lani med drugim vključena občina Komen, z julijem so začeli brezplačno prevažati starejše iz občine Kanal ob Soči, prostovoljce pa pozivajo tudi na Kobariškem, kjer se želijo pravtako pridružiti temu vseslovenskemu projektu zavoda Zlata mreža in olajšati gibanje starejšim, ki nimajo lastnega prevoza ali svojcev, ki bi jih lahko peljali po nujnih opravkih.

V solkanskem hotelu Sabotin je včeraj gorelo, po prvih ocenah je nastalo več deset tisoč evrov škode. Povzročitelj požara je znan, gre za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari?

Mlada gorska tekačica iz Dobravelj, 24 letna Ana Čufer, se je ponovno vpisala med rekorderke. Tokrat je izboljšala kar svoj, tri leta star osebni rekord vzpona na Triglav.

Dobrih 6.000 dijakov, ki so opravljali splošno in skoraj 9.500 dijakov, ki so opravljali poklicno maturo, se je danes seznanilo z uspehom na spomladanskem roku, splošno maturo je opravilo skoraj 94 odstotkov dijakov, poklicno pa dober odstotek manj.

Potem ko so si pred tremi leti skupaj z občino Ajdovščina prislužili srebrni znak, je občina Vipava letos v ponovnem ocenjevanju v okviru Zelene sheme slovenskega turizma Slovenia Green Destination, postala zlata, ajdovska občina pa je obnovila srebrno prizananje.

Nova Gorica je konec tedna gostila državno prvenstvo v atletiki za mlajše mladince, mlajše mladinke ter mlajše člane in mlajše članice. Pomerilo se je skoraj 500 atletov iz 41 slovenskih klubov, ki pa so nastopili v vetrovnih razmerah in v soboto tudi v dežju. Predsednik AK Gorica Oliver Batagelj je bil z dosežki domačih tekmovalcev zadovoljen:

Goriški predstavniki, ki so osvojili več medalj v različnih disciplinah, so presegli tudi nekatere dosedanje rezultate. Batagelj je izpostavil:
Tudi goriški tekači in tekačice v štafeti in posamično so stali na stopničkah. Podrobnejše izide slišite na Robinu danes kmalu po 17.30.

Po vrsto letih prizadevanj, napovedih in obljubah je za slovenska narodna skupnost v Italiji napočil zgodovinski trenutek. Natanko ob stoti obletnici požiga Narodnega doma v Trstu je bil ob prisotnosti slovenskega in italijanskega predsednika, podpisan dokument, s katerim bo narodni dom prišel v last slovenske manjšine.

V soboto 14, danes pa samo 8 novih potrjenih okužb z novim koronavirusom, od tega nobena iz Goriške regije, ki ostaja pri skupno 58 primerih od začetka epidemije. Izstopa občina Vipava s 16 primeri okužb, vse v "drugem valu", sledi Nova Gorica s 14 in Ajdovščina z 9 primeri.

Konec tedna je zaznamovala prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 41-letni voznik motornega kolesa iz Ajdovskega. Vzrok nesreče je bilo nepravilno prehitevanje.

Družba Elektro Primorska je v letu 2019 ustvarila nekaj več kot 8 milijonov evrov čistega dobička, lansko leto v upravi ocenjujejo kot uspešno, saj so dosegli večino zastavljenih ciljev, ki so bili določeni s poslovnim načrtom.

Stran 1 od 259

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33