• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno Lokalno - Radio Robin

Iz koprske policije so danes sporočili, da je pogrešana 17-letna Demi Fakin iz Hruševice pri Sežani, ki je prejšnjo sredo, 16. septembra, odšla od doma in se ni vrnila. Vse, ki bi imeli informacije o izginulem mladoletnem deklu prosijo, da jih čimprej posredujejo nabližji policijski postaji, na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

V Kobaridu so danes predali v uporabo vozilo za brezplačne prevoze starejših, kajti vključujejo se v mrežo Prostofer, tako da bodo prostovoljci od 1. oktobra prevažali tako ženske na preventivne preglede dojk v programu Dora kot ostale starejše, ki nimajo lastnega prevoza. Župan Marko Matajurc.

Prevoz je mogoče naročili vsaj tri dni vnaprej na brezplačno številko 080 10 10 vsak delovnik med 8. in 18. uro.
Prostovoljci so se danes dodatno usposobili, da bodo na izvajanje teh prevozov čim bolje pripravljeni.
Predsednica Društva za zdrave dojke Barbara Klinkon se prav tako veseli te pridobitve, ki bo pripomogla k večjemu zdravju žensk v Posočju.
Prevozi bodo še posebej dobrodošli, saj je obolevnost za rakom dojk v Posočju večja, zboli namreč prebližno vsaka sedma ženska.
Kar pa ne pomeni, da so tisto o lastnem mamografu opustili.

Žensko truplo, ki so ga v začetku junija našli v morju med Sesljanom in Trstom v neposredni bližini Miramarskega gradu, je dobilo ime in priimek.

Občasni prevozi koles z avtobusi in ladjami na trasi Adriabike med Kranjsko Goro in italijansko Ravenno so bile nekatere od aktivnosti v pravkar zaključenem projektu Inter Bike II, v katerem je sodelovala tudi regijska agencija ROD Ajdovščina in vzpostavila novo kolesarsko spletno platformo. Direktorica Brigita Habjan Štolfa:

Spletno platformo Bike Alpe Adria je razvil Matic Klanjšček. Kaj vse je zajeto na njej?
Razvrščene so tako po težavnosti, dolžini, destinaciji, tematiki, skratka, vsak si lahko izbere in sledi svojim ciljem, zmogljivostim in željam.
Prav te manjkajoče dele želijo v naslednjem obdobju zgraditi in vzpostaviti mrežo, da bi lahko postali del širše evropske zgodbe. Zaključka projetka se je včeraj v Ajdovščini udeležil tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in ob tem predstavil aktivnosti in načrte, ki jih ima država na področju trajnostne mobilnosti. „Prizadevali si bomo za učinkovit in tudi cenovno dostopen javni potniški promet,“ je napovedal minister in zatrdil, da prihodnje leto država ne bo krčila sredstev za trajnostno mobilnost. Izpostavil je nekatere želje in načrte za primorski konec:
S pomočjo kohezijskih sredstev nameravajo vlagati tudi v posodobitev dotrajanega železniškega sistema in zgraditi manjkajočo povezavo med Šempetrom in Gorico.

Je Evropa mitološka lepotica, ki jo je v obliki belega bika ugrabil in zapeljal Zevs ali geografsko območje morda pojem gospodarsko-politične skupnosti? Izhajajoč iz mita o Evropi bodo v SNG Nova Gorica v koprodukciji z Zavodom Delak ta četrtek na veliki oder postavili avtorski projekt Evropa, mati mila. Predstava pripoveduje intimno zgodbo ugrabljene deklice, ki je postala mati evrope, kot jo poznamo danes.

Tako režiserka in avtorica kolaža Tatjana Peršuh, ki pravi da gre za “razbito” monodramo

V glavni vlogi Evrope, igralka Ana Facchini

Avtorska predstava sicer temelji na grškem mitu, vendar vključuje tudi dela sodobnih in manj sodobnih avtorjev.

 Na kanalski občini so prejeli 8 strani dolg dopis Nacionalnega inštituta za javno zdravje z oceno stanja na terenu po tem, ko je konec julija prišlo do onesnaženja pitne vode v Anhovem skupaj z usmeritvami in priporočili za izboljšanje varnosti vodooskrbe. Teh je kar 13.

Izliv klora, poškodba glavnega plinovoda, iztek nevarnih kemikalij... v takih nesrečah bo ključna pripravljenost sil zaščite in reševanja, in prav to je eden od ciljev 1,6 milijonskega projekta Adrion, v katerega je vključena tudi občina Ajdovščina.

Po državi je bilo včeraj po 2.335 opravljenih testih potrjenih 88 okužb z novim koronavirusom, trenutno je po Sloveniji 1.325 oseb z boleznijo covid-19, 70 jjih potrebuje bolnišnično oskrbo.

Danes se zaključuje Evropski teden mobilnosti, ki so ga z več dogodki promocije bolj trajnostnega načina prevoza izvedli tudi na Goriškem. Prvič se je dogajanju pridružila občina Vipava, kjer danes pripravljajo osrednje dogajanje, ko bo zaprt tudi Glavni trg.

V novogoriški občini, ki je že od leta 2002 kot prvo mesto v Sloveniji dobila naziv otrokom prijazno Unicefovo mesto, se je že obstoječim 12 varnim točkam, v katere se lahko otroci in mladostniki zatečejo, sedaj pridružilo še 12 novih, večina izven mesta. 4 nove točke pa bodo mobilne, na mestnih avtobusih med Solkanom in Vrtojbo.

Jutri bo med 9. in 17. uro na širšem območju Škabrijela potekalo intervencijsko uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev, v tem času bo veljala popolna prepoved gibanja.

Zdravstveni delavci niso v zavidljivem položaju, zlasti v zadnjih mesecih, a so prav pohvale na račun njihovega dela v zadovoljstvo in spodbudo, da vztrajajo kljub pomanjkanju kadra in preobremenjenosti.

Stran 1 od 277

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33