• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Program

Predsednik Republike Borut Pahor bo v četrtek vročil državna odlikovanja, ki bodo šla tudi v primorske roke. Zlati red za zasluge bo prejel igralec Boris Cavazza, medalji za zasluge pa duhovnik z Vipavskega Avgust Ipavec za izjemne glasbene stvaritve in promocijo slovenske kulture v tujini ter Igor Komel (na sliki) za uspešno uveljavljanje Kulturnega doma v Gorici in za ustvarjanje prostora za povezovanje in sodelovanje med narodi in kulturami.

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju s kolegi iz Ljubljane in sosednje Gorice po večmesečni preiskavi razkrinkali čezmejno kriminalno združbo, ki je na obeh straneh meje prodaja različne droge. 43-letnik in 40-letnica z Goriškega, stara znanca policije, sta končala v priporu. Več vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos.

Zaposleni v podjetju Datapan imajo v povprečju sedmo stopnjo izobrazbe, med njimi sta tudi dva doktorja znanosti. V majhni, a zelo specializirani ekipi, imajo kadri na eni strani znanja s področij elektrotehnike, informatike in mehatronike, po drugi strani pa osvojijo tudi ekonomsko-poslovna znanja in mehke veščine. Dodatno usposabljanje zaposlenih ima visoko prioriteto, ampak nič ne gre na hitro.

Na vprašanje, koliko časa potrebuje človek, da je pripravljen na samostojno delo v podjetju Datapan, gost Kristjan Rijavec, direktor in solastnik, odgovarja:

Podjetje Datapan deluje na področju navtične industrije in razvoja programskih rešitev ter namenskih elektronskih produktov za velike dobavitelje strojne oprema za potrebe prezračevanja in ventilacije luksuznih potniških ladij družb kot so Aida, Viking, Carnival, MSC in druge.

Svoje rešitve integrirajo v ladjedelnicah po celem svetu – od nam najbližje Fincantieri v Monfalconu, kot tudi v zelo oddaljeni ladjedelnici Mitsubishi Heavy Industries na Japonskem. Njihovi glavni naročniki so evropska podjetja in podjetja v Aziji, kjer so osebno prisotni pri finalizaciji in zagonih omenjenih projektov. Kristjan Rijavec je svojo podjetniško pot začel graditi znotraj tehnološkega parka, kamor se vrača kot mentor v različnih podjetniških programih.

Celotni oddaji lahko prisluhnete v zvočnem arhivu. 

Občina Ajdovščina je danes objavila poziv za počitniško delo za dijake in študente, ki se lahko do konca meseca prijavijo na razpisana mesta v občinskih javnih zavodih, občinskem podjetju in občinski upravi. Svetovalka župana Andreja Vidmar Sukanović.

Kapetan ND Gorica Miran Burgić je v svoji, skoraj 15 letni karieri, odigral čez 400 tekem. V sredo, 23. maja, bo odigral zadnjo tekmo pred domačim občinstvom, zadnja tekma za klub bo v Mariboru. Danes se je z njim pogovarjala popoldanska voditeljica Mateja Grebenjak

Ena največjih medijskih hiš na svetu s področja potovalnega založništva in popotniških vodnikov je Vipavsko dolino na seznam Lonely Planet's Best in Europe 2018 Top 10 Destination uvrstila na deveto mesto. Kot piše v obrazložitvi, je ta neodkrita dolina primerna za ljubitelje vina in pustolovščin, njene lepote pa je najbolje odkrivati s pomočjo lokalno vodenih kolesarskih tur. "Vipavska dolina je odličen primer skritega dragulja v osrčju Evrope. Gre za privlačno področje, ki nudi odlična kulinarična doživetja, vznemirljive avanturistične aktivnosti in čudovito o pokrajino, in to nedaleč od glavnega mesta Ljubljana. Glede na ponudbo je presenetljivo, da teh užitkov doslej ni odkrilo več potnikov," je zapisala ena od urednic Jessica Cole. Lonely Planet je sicer med 10 top destinacij v Evropi, uvrstil še lestvici še regije Emilija-Romanja v Italiji, Kantabrija v Španiji, Frizija na Nizozemskem, Kosovo, francoska Provansa, škotsko mesto Dundee, grški Mali Kikladi ter mesti Vilna v Litvi in Tirana v Albaniji. Danes bodo predstavniki Slovenske turistične organizacije in predstavniki 6 Vipavskih občin v Vipavskem križu podrobneje predstavili priznanje Lonley Planeta in prizadevanja občin k turističnemu povezovanju.

Za povabljene je že včeraj, za vse ostale pa bo jutri vrata odprl nov prodajni center pohištva v Vrtojbi. Prispevek Vanje Trkman

Za razliko od marelic bo češenj letos dovolj, vprašanje pa, katere so zares briške. Ob cesti proti prestolnici so češnje kot briške prodajali že pred tremi tedni...

Konec tedna so se stoletnice prve svetovne vojne spomnili v Ravnici, kjer so ob zaključku vsakoletnega Pohoda treh vojn, odprli obnovljen vodni vir „Na vodi“. Tega so že med prvo svetovno vojno uredili avstro-ogrski vojaki.

 

Še dva kroga nas ločita do zaključka sezone prve nogometne lige, v kateri po sobotnem derbiju v Ljudskem vrtu v Mariboru kraljuje Olimpija. Za preobrat in zmago zelenobelih je v 90. minuti poskrbel Andres Vombergar, ki je tako priboril svojemu moštvu 2 pomembni točki prednosti v boju za prvaka. Tri pomembne točke pa so si že v petek izborili Novogoričani, ki so v Velenju slavili z 1:0, končni izid je že v 36. minuti postavil Uros Celcer, potem ko je sodnik dosodil 11-metrovko za Gorico po prekršku nad Osujijem.

Ekipa Salonit Anhovo starejši dečki je državni prvak. Domači odbojkarji so navdušili pred domačim občinstvom, saj je zaključni turnir potekal ta konec tedna v Kanalu. V tekmi za 3. mesto so zmagali kamniški odbojkarji pred ekipo iz Maribora, domači pa so v finalu premagali ekipo Panvita Pomgrad. Trener Rok Knafelc:

Ob prenovi osrednjega trga v Ajdovščini, Lavričevega trga in bližnje Prešernove ulice, so na delu tudi arheologi. Ti odkrivajo prvotno vlogo mesta, ki naj bi po mnenju vodje arheoloških raziskav Luke Rozmana iz Arheološkega biroja Magelan Skupina nastalo v začetku našega štetja:

Stran 1 od 83

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30