• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno Lokalno - Radio Robin

Potem ko je MONG z Ministrstvom za obrambo sredi januarja podpisala pogodbo o brezplačnem prenosu za objekte nekdanje stražnice na Sabotinu, so danes izvršili tudi njihov tehnični prevzem. Doslej so imeli v karavli prostore člani Planinskega društva Brda, po ureditvi lastniških razmerij pa želijo tam urediti muzej, ki je sedaj v prostorih sosednjega gostinskega lokala, je povedal skrbnik Bogdan Potokar:

Jeseni se bodo odprli prostori nove fizioterapije na Ribniku, kjer bo ob tem zaživel tudi Center za krepitev zdravja. Tako kot v Novi Gorici so bili na razpisu ministrstva za zdravje uspešni tudi na Ajdovskem, kjer bodo v okviru novega Centra zaposlili dodatne zdravnike in medicinske sestre, občina pa bo za ureditev prostorov dobila 200.000 evrov:

 

Učenci OŠ Danila Lokarja (1 ekipa) in učenci OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica (3 ekipe) , junija letos odhajajo na svetovni nivo tekmovanja The World Scholar's Cup - Global Round (Svetovni pokal znanja), ki bo potekalo v Kuala Lumpurju v Maleziji.

Tekmovanje je za učence izjemna izkušnja, hkrati velik finančni zalogaj, zato tako ajdovski kot novogoriški učenjaki prosijo za pomoč:

 

Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina

Podračun št.: SI56 0120 1603 0643 485

Sklic: SI00 291160

 

Osnovna šola Milojke Štrukelj Nova Gorica

Transakcijski račun šole: SI56 01284-6030672398,

Namen: »Svetovni pokal znanja WSC«.

 

Svetovni pokal znanja spodbuja samoiniciativno, samostojno in sodelovalno pridobivanje znanja s področij, ki izhajajo iz sodobne družbe, novih pojavov in perečih problemov. Teme posegajo na različna področja: od problematike črnih trgov, fenomena kriptovalut, do mednarodne diplomacije in medosebnih odnosov.

Tekmovalci morajo preštudirati zelo obsežno količino gradiv, tekmovanje pa je sestavljeno iz debate, eseja, individualnega testa in ekipnega kviza

S finančno podporo boste mladim goriškim učenjakom omogočili udeležbo na tekmovanju, hkrati pa tudi predstavitev obeh šol in regije v tujini.

 

Novega igralnega salona in hotela v Vrtojbi ne bo! Bilo je tesno, a premalo za soglasje k igralniški koncesiji za družbo Viva. Selitev njenega Paquita iz Volčje Drage je na tajnem galsovanju podprlo 7 svetnikov, 8 jih je bilo proti, eden je oddal neveljavno glasovnico. Prispevek Kristine Furlan:

Ob nekdanji vojaški karavli na Sabotinu so danes odkrili spomenik poljskim vojakom, ki so se borili na soški fronti med prvo svetovno vojno. Spominu so se poklonili na pobudo Državnega sveta in senata republike Poljske. O dogodku je predsednik državnega sveta Alojz Kovšca povedal:

V Šolskem centru Nova Gorica si te dni nabira znanje in izmenjuje izkušnje precej mednarodna zasedba, saj gostijo dijake iz več evropskih držav, vključenih v dva mednarodna projekta, ki se odvijata istočasno. Ravnatelj elektrotehniške in računalniške šole, ki je ena od sodelujočih v KA2 Pure Energy, Robert Peršič.

Pomen ohranjanja čistosti slovenskih voda je rdeča nit današnjega posveta na kromberškem gradu, ki ga ob mednarodnem dnevu voda prireja javno podjetje Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica. Direktor Miran Lovrič je izpostavil, da se v celotni severnoprimorski regiji, kjer delujejo štiri komunalna podjetja, soočajo z enakimi izzivi. Kakšno vodo torej pijemo?

Občine Bovec, Kluže in Rezija so z včerajšnjim podpisom pisma o nameri pristopile k bolj sistematičnemu razvoju celotnega območja kaninskega pogorja. Bovški župan Valter Mlekuž:

Načrte bodo oblikovali v skupni projekt in zanj na razpisih iskali tudi evropski denar.

(foto: Občina Bovec)

„Veseli smo, da smo v taki veliki konkurenci pridobili kar 4 projekte na na mednarodnem programu Interreg Adrion,“ je poudaril Črtomir Špacapan, direktor Regijske razvojne agencije Severne Primorske. Dva projekta prinašata denar za področje turizma:

V Izraela prihaja dobra novica, za katero so poskrbeli novogoriški gimnazijci. Danes se je zaključilo 23. mednarodno fizikalno tekmovanje v timski izdelavi in odpiranju fizikalnih sefov.

Katere so priložnosti Goriške, ki se kljub gospodarski rasti tudi zaradi globoke krize na koncu prejšnjega desetletja, sooča s številnimi razvojnimi izzivi? To je bilo izhodišča javnega pogovora Perspektive Goriške, ki ga je v Obrtnem domu v Novi Gorici včeraj pripravila stranka Dobra država. Od velikih podjetij sta ostala le dva večja, imamo pa številna mala, ki so tudi bolj odporna na krizo in bolj prilagodljiva, ki so gotovo perspektiva regije, so se strinjali sogovorniki:

Zdravstveno vzgojni center v Novi Gorici bodo nadgradili v Center za krepitev zdravja, v katerem bodo zaposlili dodatnih 7 strokovnjakov, začasno pa bo zaživel na osnovni šoli v Kozari. Poroča Vanja Trkman:

Stran 1 od 71

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30