• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Potem ko je vlada včeraj prižgala zeleno luč tudi odprtju bazenov, smo poklicali na Javna zavoda za šport v Novi Gorici in Ajdovščini in preverili, kdaj kopališči odpirata svoja vrata. Glede na priporočila, da se bodo bazeni odprli s 1. junijem, smo se pripravili, je povedala direktorica novogoriškega javnega zavoda za šport, Aleksandra Fortin. Mestno kopališče v Novi Gorici se tako za javnost odpira s ponedeljkom, športniki plavalci pa so mestno kopališče že preizkusili. Glede na številne omejitve oziroma priporočila Nacionalnega inštutita za javno zdravje, so urnik nekoliko prilagodili

Zaradi omejitev bo v bazenu lahko največ 100 kopalcev, še ocenjuje. Dostop do garderob ne bo mogoč, o režimu bodo sicer vsi ob vstopu obveščeni, še dodaja Fortinova. Ajdovsko letno kopališče naj bi se odprlo sredi junija, je povedal direktor javnega zavoda za šport Uroš Pintar
Posledično so pod vprašanjem športne počitnice, kjer je bazen predstavljal epicenter dogajanja.

V Zdravstvenem domu Ajdovščina so ta teden odprli prenovljene prostore nekdanje fizioterapije in s tem omilili protorsko stisko. V prenovljenih prostorih, tik ob urgenci, se sedaj nahajata dve splošni ambulanti in dodatno psihiatrično oziroma referenčno ambulanto.

V prostorih nekdanje carinarnice v Solkanu je danes zaživel prvi center uporabnih predmetov (CUP) na Goriškem. Trak ob odprtju so danes prerezali župana obeh Goric in pobudnica Ana Jug. 

Medtem ko brezposelnost narašča, številni so na čakanju ali čakajo na novo zaposlitev, družba GEN-i išče nove sodelavce. Najboljši zaposlovalec leta 2019 med veliki podjetji tako tudi letos ponuja priložnosti na trgu dela v skladu z zastavljenimi usmeritvami v zeleno in digitalno preobrazbo podjetja in širše družbe. Predsednik uprave dr. Robert Golob.

Koga želijo pridružiti svojim vrstam, potem ko so lani zabeležili rekordno prodajo električne energije in tudi letos GEN-i še naprej beleži izjemne rezultate?
Družba je nastajala na več lokacijah in so bili zato zaposleni med seboj zelo povezani tudi digitalno, kar v zadnjem obdobju postaja vsesplošno razširjen način komunikacije. Tudi od kod prihajajo novi sodelavci GEN-i tako ni ključno.
Ob tem Golob dodaja, da so resno razmišljali, da bi dopolnjevali bazo sodelavcev primarno v Novi Gorici, v kolikor bi prišlo do združitve z E3.

 Iz šempetrske bolnišnice prihajajo tudi pozitivne novice, saj so prejšnji teden vendarle prišli so mamografa, da bo odslej slikanje v sklopu presejalnega programa DORA potekalo nemoteno.

 

Epidemija koronavirusa ni zaustavila oljkarskega tekmovanja AVPA Paris, kjer se je za najvišja priznanja potegovali oljkarji z vsega sveta z okoli 250 vzorci. Tekmovanje se je sicer namesto konec aprila zaključilo prejšnji teden, nagrajence so razglasili prek spleta. Med njimi je tudi šempaski oljkar, Ernest Kante, ki je edini zastopal Slovenijo. Oljčno olje Kmetije Kante pa je prejelo bronasto medaljo. Gre za rezultat in plod skupnega dela, poudarja

Gre za vzorec iz lanske letine, ki velja za eno slabših zaradi velikega izpada pridelka zaradi slabega vremena v maju.

Kako kaže letos? Drevesa so spočita po lanski slabil letini in polna cvetja, spomladanska suša na oljke nima toliko vpliva zaradi globljih korenin.

 

Nova radijska akcija Radia Robin, ki v naša življenja vnaša več optimizma in nas opominja, da je potrebno, kljub stiskam, ki jih doživljamo, ohraniti vedrino in optimizem.

Pridružite se nam na tej poti, skupaj s številnimi glasbeniki iz cele Slovenije.
Rudi Bučar

Radio Robin, slovenski glasbeniki, uspešna podjetja in TI  – skupaj zmoremo!


Adi SmolarVlado Kreslin

Jan Plestenjak nam sporoča:

Zvita Feltna

Alya

Urban Vidmar

V kinodvoranah in gledališčih se odslej lahko zbere do 50 ljudi, a pod pogojem, da je mogoča zagotovitev minimalnega stika med ljudmi v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Stran 1 od 61

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33