Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Tolminski učenci sestavili zmagoviti recept iz ostankov hrane

Od Objavljeno Junij 24, 2020

Povprečen Slovenec zavrže kar tretjino kupljene hrane. V projekt „Hrana ni za tjavendan“ se je letos vključilo več kot pet tisoč otrok iz skoraj stotih izobraževalnih ustanov po Sloveniji, med njimi tudi šest iz Primorske in Goriškega.

Vsaka ustanova se je na svoj način lotila zmanjševanja količine zavržene hrane, z aktivnostmi pa so nadaljevali tudi med pandemijo in se letos, še bolj kot sicer, v času šolanja od doma vključili tudi ostali družinski člani. S skupnimi močmi so količino zavržene hrane v povprečju zmanjšali za 35 %, nekatere ustanove pa celo do 90 %. Sodelovali so lahko tudi v natečaju Reciklirana kuharija, v okviru katerega so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane, ki bi sicer romali v smeti.

Med nagrajenci, ki so ustvarili najboljše recepte, so tudi učenci iz Osnovne šole Franceta Bevka Tolmin - Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami, ki so v svoji kategoriji osvojili 1. mesto. Najboljši recepti so zbrani v novi knjižici Reciklirana kuharija.

Prebrano 158 krat