Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Kreativno ustvarjanje in druženje, ki je v teh časih še posebej pomembno...

Od Objavljeno Avgust 13, 2020

V tem tednu poteka v Novi Gorici mladinski filmski tabor, ko so ga pripravili že deveto leto zapored. Kljub bojazni organizatorjev, da zanimanja zaradi epidemije ne bo, se je pokazalo drugače, saj so bila že kmalu po objavi razpisa zapolnjena vsa mesta. 

Filmskega tabora se letos udeležuje 34 mladih v starosti med 10. in 18. letom, prihajajo pa iz širše Goriška na slovenski in italijanski strani državne meje. 

... je povedala koordinatorka filmskega tabora in ena od mentoric Mateja Zorn. Filmski tabor pa je za mlade udeležence pomemben tudi zaradi drugega, je poudarila Miranda Brataševec, predsednica Fundacije Silvana Furlana, ki tabor prireja v sodelovanju s Kinoateljejem in ob podpori Mestne občine Nova Gorica ter Konzulata Republike Poljske v Novi Gorici. 

 

Filmski tabor je pomemben za Goriško, pa je prepričan novogoriški župan Klemen Miklavič:

Poudarek letošnjega tabora je na zvoku in glasbi v filmu. Prihodnje leto pa si za deseto edicijo želijo nekaj drugačnega, bolj slovesnega, morda bi to lahko doprinesla že sama širitev tabora z vabilom mladim iz bližnjih evropskih držav.

 

Prebrano 130 krat