Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Z novim prometnim režimom se uradno odpira prenovljeno središče Ajdovščine

Od Objavljeno Avgust 14, 2020

Prenova mestnega jedra, Kastre, v Ajdovščini, je zaključena. V ponedeljek stopi v veljavo nov prometni režim v starem mestnem jedru, s čimer se tudi na nek način uradno odpira prenovljeni trg.

Odlok, ki ureja nov prometni režim je bil sprejet že v letu 2018, kot je pojasnila direktorica občinske uprave, Mojca Remškar Planinc, je mestno jedro sedaj v prvi vrsti namenjeno pešcem.

Z izjemo dostave, saj je na območju precej poslovnih subjektov. Upravičence je občina obvestila, velika večina, preko 200 jih je vlogo že oddalo in tudi pridobilo dovolilnice, zato večjih težave ne pričakujejo. Sicer pa je na območju previden enosmerni promet. Na Lavričevem trgu bo dostop na treh lokacijah, kjer so že postavljeni potopni stebrički s kamero za prepoznavo registrske označbe

Ker je še čas dopustov, ne pričakujejo povečanega prometa prve dni, so pa ob tem tudi v dogovoru z redarsko službo, da bo na začetku spremljala zadeve, da bi bil prehod na nov režim čim lažji. Občina je že v času gradnje zagotovila dodatne možnosti za parkiranje, pri stari šoli in za starim mlinom. V načrtu je še manjše parkirišče ob stavbi policijske postaje, potem ko bodo porušili sosednji objekt, ki ga je občina za ta namen že pred časom kupila.

 

Prebrano 169 krat