Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Po novi poti Lom je moj dom

Od Objavljeno Avgust 18, 2020

Skoraj desetletje je trajalo, da so v Športno kulturno turističnem društvu Lom uresničili idejo, da bi v kraju uredili in označili znamenitosti za turiste, in nedavno otvorili krožno tematsko pohodniško pot Lom je moj dom, ki ima izhodišče in cilj na Turistični kmetiji Široko. Lastnik slednje in predstavnik društva Aljaž Bevk.

Označili so 12 km trase, na kateri je 13 točk, predstavljenih z informativnimi tablami o posamezni znamenitosti, značilnosti in zgodovini Loma.
Poleg tega so prenovili kapelico na Ravnah, naredili pot in ograjo pri Breznu v Špilah, uredili bunker pod Velikim vrhom, očistili Veliki vrh grmovja in drevja, uredili počivališče na Slemenu, postavili klopce na več mestih in daljnogled na Širokem.
Poskrbeli so tudi za tuje pohodnike, ki prihajajo v Posočje, saj so table v slovenščini in angleščini, zloženke pa v štirih jezikih. Pri tem so člane društva finančno in strokovno podprli občina Tolmin, Zavod za turizem Dolina Soče in Posoški razvojni center. (Foto: FB TK Široko)

Prebrano 375 krat