Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V Gorico na ogled filma v slovenščini

Od Objavljeno Avgust 19, 2020

Čezmejno slovensko-italijansko povezovanje in sodelovanje bo danes naredilo korak naprej v zbliževanju obeh Goric, česar se veseli tudi ekipa GO! 2025. V goriški Hiši filma oziroma Kinemaxu bodo prvič predvajali animiran celovečerec, sinhroniziran v slovenski jezik. Vodja kandidature Nove Gorice za EPK Neda Rusjan Bric:

Od danes bo tako goriški kino predvajal tudi filme v slovenski različici, kar spodbuja tudi medkulturni dialog. V sodelovanju z novogoriško in goriško občino bo družba Transmedia vključila to novost na redni filmski spored goriške kinodvorane.
Italijani namreč filme sinhronizirajo v italijanščino in niso vajeni brati podnapisov, kar je v bistvu po besedah Rusjan Bričeve najbolj oteževalo ta postopek, ki bi se moral začeti že marca letos, a je skupne načrte prekrižala epidemija koronavirusa.
Tečaj je presegel vsa pričakovanja, saj se mu je pridružilo okrog 2500 ljudi z obeh strani meje. „Take akcije bodo omogočale dodatno učenje jezika sosedov,“ zaključuje vodja kandidature EPK 2025.

Prebrano 109 krat