• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kristina Furlan

Kristina Furlan

Vstopamo v običajno najbolj prazničen mesec leta, ko so poleg domov okrašene tudi ulice in trgi, na katerih v preteklih letih po različnih krajih ni manjkalo družabnih prireditev za vse generacije. Tudi v Brdih bo letos decembrsko dogajanje prilagojeno aktualnim razmeram, a to ne pomeni, da ga ne bo. Ker vse omejitve vnaprej še niso jasne, so pripravili več scenarijev, je povedala direktorica ZTKMŠ Tina Novak Samec.

Poleg domov bo okrasje iz trt krasilo tudi javne površine.
Brice bodo zadnji mesec v tem letu nagovarjali, da se preizkusijo v desetih izzivih v treh vsebinskih sklopih:
Tretji sklop pa so naslovili Spoznaj naravo in kulturo v Brdih.
Direktorica briškega zavoda Tina Novak Samec vidi prihodnje leto kot prelomno. Ubrati bo treba ponekod nove pristope.
Ki se jih v Brdih vse bolj poslužujejo že v zadnjih mesecih.

(Na sliki Lucijan Grudina, ki v videu na spletni strani Občine Brda prikazuje, kako se splete praznični venček iz "rožja")

Septembra so v Novi Gorici odprli nov razvojni oddelek vrtca, v katerem pa lahko glede na normative sprejmejo le šest otrok, zato občina išče dolgoročne rešitve, kam bi ta program umestili z začasne lokacije v enoti novogoriškega vrtca Kekec (na sliki).

Mestni svetniki so se odločili za dražjo različico, ki pa rešuje več vprašanj hkrati, je še pojasnila vodja oddelka za družbene dejavnosti Marinka Saksida:
Prva različica, ki zajema ureditev razvojnega oddelka v obstoječi stavbi Centralnega vrtca, je ocenjena na 200.000 evrov, druga za okrog 700.000 evrov pa predvideva dozidavo oziroma povezavo med enoto Mojca in Centralnim vrtcem.
Kateri je naslednji korak k uresničitve teh načrtov?
(Foto: Mateja Pelikan)

Na Ljudski univerzi Ajdovščina se veselijo jubilejnega priznanja župana Tadeja Beočanina, ki jim ga je danes izročil za 20 let delovanja programa PUM-O, Projektno učenje mlajših odraslih.

Vanj se vključujejo mladi med 15 in 26. letom, ki iščejo zaposlitev, potrebujejo učno pomoč in imajo status brezposelne osebe ali iskalca prve zaposlitve. Direktorica LU Ajdovščina Eva Mermolja je ob 20-letnici povedala.
Kljub temu, da želijo šole zadržati mlade v šolskem sistemu, ostaja določen delež mladih, ki se pri tem sooča z različnimi težavami in potrebuje vključitev v PUM-O.
Vodja mentorske skupine Maja Lemut je ob prejemu priznanja dodala.
Zaradi epidemije so bili primorani delovanje iz Hiše mladih, kjer sicer delujejo, prenesti v virtualni svet.

Številke včeraj okuženih so v desetih od trinajstih občin severne Primorske upadle ali bile enake kot dan prej, tako da je skupno število potrjenih novih okužb 57, kar je 15 manj kot v sredo.

Stran 1 od 260

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33