• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

Povprečen Slovenec zavrže kar tretjino kupljene hrane. V projekt „Hrana ni za tjavendan“ se je letos vključilo več kot pet tisoč otrok iz skoraj stotih izobraževalnih ustanov po Sloveniji, med njimi tudi šest iz Primorske in Goriškega.

Ob prazniku Občine Vipava, ki ga bodo praznovali 26. junija v spomin na dogodek v Vrhpolju med slovensko osamosvojitveno vojno, so sinoči pripravili slavnostno sejo občinskega sveta. Nastopile so mlade vrhunske glasbenice, slavnostno besedo pa je imel minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki je poudaril svoj ponos nad tem, da prihaja s tega območja.

Župan Goran Kodelja se je najprej dotaknil dogodka, zaradi katerega je vipavska občina izbrala prav ta datum za svoj občinski praznik, v nadaljevanju pa investicij, ki pomenijo razvoj celotne občine.
Med letošnjimi občinskimi priznanji so plaketo Občine Vipava izročili Krajevni skupnosti Goče, Baru Marjanca in Ljubu Frelihu, županovi priznanji pa sta prejela Denis Ibrišimovič in Tomaž Kavčič.

To je zadnje dejanje v pisarni, čas je za novo gradbišče v Novi Gorici, je poudaril župan Klemen Miklavič, ki je z direktorjem podjetja Kolektor Koling, Tinetom Vadnalom, danes podpisal pogodbo za izgradnjo zimskega bazena. Novi 25-metrski pokriti bazen bo stal na mestu sedanjih betonskih teniških igrišč. V zimi 2021/22 naj bi v njem že lahko zaplavali

Danes so prvi prostovoljci v občini Kanal ob Soči preizkusili vozilo, s katerim bodo od 1. julija na že pričeli z brezplačnimi prevozi za starejše iz kanalske občine. Pogovori za izvajanje brezplačnih storitev za starejše tečejo tudi v treh posoških občinah.

 V kratkem se bodo začela dela na križišču v Šempetru, pri Hoferju, ki bo varnejše, saj ga bodo preuredili v krožišče. Gre za črno točko zaradi velike prometne obremenitve, visokih hitrosti in nepreglednega terena, so zaznali v občini.

Danes so tudi v Sloveniji razglasili prve prejemnike teh prestižnih kulinaričnih priznanj, ki jih je skupno prejelo 6 restavracij, od teh kar trije iz Goriške regije.

Dvorišče Gradu Dobrovo je bogatejše za nove vsebine. ZTKMŠ Brda je včeraj skupaj z občino in zadružno kletjo Brda ter novi grajskim gostincem Gorazdom Repšetom vdahnil dušo paviljonu, Centru rebul, novi gostinski ponudbi in novim javnim toaletnim prostorom. Direktorica Tina Novak Samec.

Center rebul je je nastal kot nadgradnja projekta Brda Home of Rebula. Direktor Kleti Brda Silvan Peršolja.

Pridobitev, ki jo bodo lahko obiskovalci bolje spoznali že na dnevih odprtih kleti ta konec tedna, se pridružuje pred letom dni obnovljeni kleti de Baguer v kletnih prostorih dobrovskega gradu, ki bo ravno tako odprta za ogled v času Dnevov odprtih kleti. Od sredine letošnjega maja pa je na Dobrovem ponovno zaživela gostinska ponudba. Novost letošnje turistične sezone na Dobrovem, za katero je poskrbel Goriški muzej, je tudi odprtje dveh grajskih stolpov za obiskovalce.

Pa še izpostavlja briški župan Franc Mužič, ki je na včerajšnji slovesnosti na Dobrovem izpostavil tudi pomembnost sprostitve prehoda italijansko-slovenske meje za goriško gospodarstvo, še posebej turizem.

 Meja z Italijo je odprta, kar so nestrpno pričakovali številni na Goriškem, predvsem pa si je danes, ob ponovni odstranitvi ovir, oddahnilo gospodarstvo. V Erjavčevi ulici, ob Carinarnici, sta zjutraj ponovno odprtje obeležila župana Goric, ki so se jim pridružili mestni svetniki, župani sosednjih občin in predstavniki gospodarstva.

Stran 8 od 70

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33