• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Severnoprimorska gospodarska zbornica je danes v okviru tradicionalnega srečanja gospodarstvenikov Primorske v Idriji najprej pripravila gospodarski forum o digitalizaciji v gospodarskih družbah, sledila pa je že 15. podelitev priznanj najboljšim inovatorjem v regiji. Direktorica območne zbornice Nevenka Volk Rožič.

Goriški ponudnik avtobusnih prevozov Avrigo in celjski Izletnik sta začela postopek integracije v skupno družbo, ki bo zaključen do konca leta. Vodenje je prevzel direktor Sandi Brataševec. Kaj je privedlo do te odločitve?

Nova uprava Hita je po treh mesecih od imenovanja danes prvič stopila pred novinarje in predstavila svoje načrte ter dosežene rezultate v letošnjem in preteklem letu, ki je bilo za družbo uspešno, saj so presegli predhodno leto in tudi zastavljene cilje. Prispevek Kristine Furlan.

Na srečanju podjetnikov in gospodarstvenikov Posočja, ki so ga danes pripravili na Mostu na Soči kot uvod v letošnji praznik Noč na jezeru, so zbrani spregovorili na temo zelenega gospodarskega preboja primorskih podjetij in pametni specializaciji na področju elektro mobilnosti. Predstavili so nekatere projekte, ki so že zaživeli na tem področju. O električni mobilnosti je Miloš Šturm iz Hidrie povedal:

Nad slovenskimi projekti so navdušeni tudi v tujini, saj želijo s polnilnicami za električne avtomobile opremiti glavne transportne poti na Balkanu. Prvo so že postavili v Beogradu, kjer so jih lepo sprejeli:

Čeprav Evropska unija podpira projekte s področja električne mobilnosti pa njihovo sofinanciranje ni več tako samoumevno. Sicer pa so na Primorskem dobri projekti, ki jih po besedah državne sekretarke Eve Štravs Podlogar verjetno bolj cenijo v tujini kot doma:

Današnjo razpravo bodo lahko nadaljevali jutri v Bovcu, ko bo v ospredju strokovnega posveta ustanavljanje energetskih zadrug v Sloveniji.

Ob letališču na Rojcah v Gorici je to popoldne pred novinarje stopila ekipa podjetja Pipistrel, ki je tam zgradilo proizvodne prostore. Prvi mož Ivo Boscarol je zagon strojev napovedal za prihodnji teden.

Mestna občina Nova Gorica predlaga za novega člana nadzornega sveta družbe HIT Marjana Pintarja, direktorja Soških elektrarn, ki bi po odstopu zamenjal Marina Furlana. Zakaj se zdi Pintar novogoriškemu županu Mateju Arčonu primeren kandidat za nadzornika:

Poleg predloga SDH in KAD, ki sta imenovala vsak svojega kandidata za člana nadzornega sveta Hita, potem ko sedanjim poteče mandat, je tako na dnevnem redu junijske skupščine tudi glasovanje o predlogu novogoriške občine, ki ima v lasti dobrih 13 odstotkov igralniške družbe.

Predsednik nadzornega sveta družbe Hit Marino Furlan je danes vodstvo družbe Hit in predstavnike lastnikov družbe Hit uradno seznanil z odstopom z mesta člana in predsednika nadzornega sveta igralniške družbe, o razlogih za odstop pa je Furlan za naš radio povedal:

Anhovska družba Esal, ki je že od leta 2014 del skupine Swisspearl Group, od danes naprej posluje pod imenom Eternit Slovenija d.o.o. Vodenje Slovenskega Eternita je z marcem prevzel Ivan Simčič, dosedanji vodja financ v podjetju, ki za podjetje napoveduje nova delovna mesta.

Stran 1 od 3

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

 • Uredništvo: 05 330 28 22

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Redakcija: 05 330 28 24

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30