Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Zeleni preboj primorskega gospodarstva

Od Objavljeno Junij 06, 2017

Na srečanju podjetnikov in gospodarstvenikov Posočja, ki so ga danes pripravili na Mostu na Soči kot uvod v letošnji praznik Noč na jezeru, so zbrani spregovorili na temo zelenega gospodarskega preboja primorskih podjetij in pametni specializaciji na področju elektro mobilnosti. Predstavili so nekatere projekte, ki so že zaživeli na tem področju. O električni mobilnosti je Miloš Šturm iz Hidrie povedal:

Nad slovenskimi projekti so navdušeni tudi v tujini, saj želijo s polnilnicami za električne avtomobile opremiti glavne transportne poti na Balkanu. Prvo so že postavili v Beogradu, kjer so jih lepo sprejeli:

Čeprav Evropska unija podpira projekte s področja električne mobilnosti pa njihovo sofinanciranje ni več tako samoumevno. Sicer pa so na Primorskem dobri projekti, ki jih po besedah državne sekretarke Eve Štravs Podlogar verjetno bolj cenijo v tujini kot doma:

Današnjo razpravo bodo lahko nadaljevali jutri v Bovcu, ko bo v ospredju strokovnega posveta ustanavljanje energetskih zadrug v Sloveniji.

Prebrano 907 krat