Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Če ne bo dogovora, bodo Hitovi računovodje stavko decembra in januarja še zaostrili

Od Objavljeno November 15, 2019

Zaposlenim v računovodstvu novogoriškega igralničarja je prekipelo, z opozorilno stavko je včeraj 28 zaposlenih včeraj želelo Hitovi upravi poslati jasen signal, da so že nekaj časa glede plačnih razmerij v družbi zapostavljeni. V upravi pravijo, da so plače primerlljive z drugimi gospodarskimi subjekti v Sloveniji.

Na delovno mesto smo včeraj prišli, a nismo opravljali svojega dela, pravi vodja stavkovnega odbora in presednica sindikata gostincev in strokovnih služb GIT, Erika Birsa

Kot še pojasnjuje, so v strokovnih službah v Hitu plače zaposlenim padle, a so to v podjetju uredili z dvigom plačnih razredov, računovodstvo pa je pri tem ostalo neuslišano.
V upravi družbe Hit so sindikat pozvali k podaji konkretnih argumentov, ki bi predstavljali osnovo za ponovno vrednotenje, kot to predvideva Podjetniška kolektivna pogodba. Kot so nam zapisali v odgovoru na naša vprašanja, „so vsa delovna mesta v družbi vrednotena po isti metodologiji in posameznih delovnih mest znotraj družbe ni mogoče primerjati.„ Kot še navajajo, je povprečna bruto plača v oddelku računovodstva v družbi Hit v letošnjem letu znašala 1.546,42 EUR. „Plače na delovnih mestih v računovodstvu v družbi Hit so primerljive z drugimi gospodarskimi subjekti v Sloveniji, „ še pravijo v upravi kot tudi, da sta se na sestanku med sindikatom in delodajalcem obe strani zavezali k dodatnim utemeljitvam glede vrednotenja delovnih mest v računovodstvu.

Prebrano 564 krat