• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Novi prostori v Ajdovščini petkratno povečujejo proizvodnjo podjetja

Od Objavljeno Maj 29, 2021

V Ajdovščini sta v petek trak pred novimi proizvodnimi prostori, ki za petkrat povečujejo proizvodjo podjetja, slovesno prerezala predsednik vlade Janez Janša in generalni direktor nemške družbe Sartorius Joachim Kreuzburg.

Na dobrih 3000 m2 novih prostorov bo potekala proizvodnja kromatografskih kolon, namenjenih čiščenju novih generacij zdravil, in razvoj metod njihove uporabe. Skupno 10 milijonska investicija, ki so jo v družbi napovedali v začetku lanskega leta, se ob novi stavbi nadaljujejo, saj je v drugi polovici leta načrtovan še zaključek druge faze in dodatnih novih 2.000 m² prostorov. Podjetje, v katerem je sedaj zaposlenih 134 ljudi, pa napoveduje do konca leta še skoraj 50 novih sodelavcev.

"Njihova izjemna zgodba je nastala, ker so skupaj delali pravi ljudje," je v nagovoru ob odprtju novih prostorov povedal Joachim Kreuzburg, generalni direktor družbe Sartorius. "Z veliko poguma in zavedanja, da delajo prave stvari, da so lahko prišli do uspeha. Tudi Sartorius ima primerljivo ozadje. Začeli smo kot majhna ekipa, veliko manjša od naših konkurentov. Želja po preživetju je zapisana v našem in vašem DNK-ju. Verjamem, da se naši ekipi odlično povezujeta ter dopolnjujeta in da lahko skupaj veliko dosežemo za boljše zdravje ljudi. To je tisto, kar na koncu šteje. Pred dvema desetletjema ste začeli graditi raketo, zdaj izdelujete drugo fazo te rakete. In verjamem, da bo tudi tretja faze začela nastajati kmalu," je še dodal.

Aleš Štrancar, direktor BIA Separations – Sartorius pa je na odprtju izpostavil, da gredo naprej proti novim zmagam: "Upam, da bomo sedaj šli bolj stabilno naprej in z novim partnerjem verjamem, da se bo to tudi dogajalo. Počasi se tudi podjetje pomlajuje, z junijem se vodstvu pridružuje še nova direktorica Jana Krapež Trošt. Dela in izzivov imamo več kot dovolj. Gremo naprej v nove zmage."

Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil, da je podjetje del dejavnosti, ki rešuje tudi človeška življenja. "V času epidemije smo se zavedali, kako je to pomembno. V tem precej zahtevnem času, zaznamovanem s pandemijo, so bili deli sektorja prizadeti. Industrijski sektorji, znotraj tega farmacevtika, zdravstveni sektor in mnogi sektorji, ki se ukvarjajo s tehnologijo, pa so dosegli znaten napredek. Slovenijo in Evropsko unijo želimo narediti bolj odporno v primeru morebitnih novih epidemij. Zato vas spodbujam, da bodite pri naslednjih investicijah drzni. To je velika prioriteta Slovenije."

Ajdovski župan Tadej Beočanin pa je poudaril, da je gospodarstvo v občini lani ustvarilo več kot 40 milijonov evrov dobička in je edino v severnoprimorski regiji za kar 16 odstotkov preseglo rezultate iz leta poprej: "Ajdovščina doživlja gospodarski preporod, h kateremu prispeva tudi vse bolj uspešna BIA Separations – Sartorius. Podjetje je dokaz, da je z vztrajnim delom in inovativnostjo ter veliko vložene energije mogoče uspeti v svetovnem merilu. Do konca decembra se obeta še 50 novih delovnih mest, česar se zelo veselimo, sploh, ker gre za mesta z dodano vrednostjo. Smo mesto visokotehnološke industrije. Odpirajo se novi obrati, rastejo delovna mesta, nepremičninski trg je vse bolj živahen. Postajamo vse bolj inovativni in prodorni, tudi z vašimi tehnologijam, ki so prepoznane v svetu."

(Foto: Jure Makovec)

 

 

 

 

.

Prebrano 314 krat

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33