• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio
Kristina Furlan

Kristina Furlan

Tudi na Krasu se gospodarstvo nadeja izdatnejših ukrepov države, podobno kot na severnem Primorskem, kjer so se zaradi bližine Italije v težjem položaju znašli že pred ostalo Slovenijo. Po petkovem srečanju z vodstvom OZS je direktorica OOZ Sežana Klementina Križman povedala, da je med obrtniki več kot 80 odstotkov podjetij družinskih. Kje je najbolj zaskrbljujoče?

Zaradi treh večjih podjetij na Sežanskem, ki so oskrbovala igralne salone in avtomobilsko industrijo na svetovnih trgih, z njimi pa je sodelovalo okrog 40 manjših kooperantov, je po oceni Križmanove pod vprašajem več kot 500 delovnih mest.

V hudi stiski so se ob razglasitvi epidemije znašli uporabniki pomoči na domu, ki jo v šestih goriških občinah izvaja novogoriški dom upokojencev. Velik delež je te storitve začasno odpovedal, del socialnih oskrbovalk je moral na čakanje, s 1. junijem pa se pomoč na domu vrača v termine izpred 13. marca, je napovedala vodja Centra za pomoč na domu Bernarda Pirih.

Težave so imeli tudi z zagotavljanjem toplih obrokov, saj so bile šolske kuhinje zaprte. Je sedaj lažje, ko so se šole znova odprle?
Tudi število prošenj za pomoč na domu iz leta v leto narašča, najbolj kritično je pri starejših, ki bi sicer sodili v dom upokojencev, a zaradi dolgih čakalnih vrst ostajajo doma, kjer pa ne (z)morejo zanje ustrezno poskrbeti.

Medtem ko brezposelnost narašča, številni so na čakanju ali čakajo na novo zaposlitev, družba GEN-i išče nove sodelavce. Najboljši zaposlovalec leta 2019 med veliki podjetji tako tudi letos ponuja priložnosti na trgu dela v skladu z zastavljenimi usmeritvami v zeleno in digitalno preobrazbo podjetja in širše družbe. Predsednik uprave dr. Robert Golob.

Koga želijo pridružiti svojim vrstam, potem ko so lani zabeležili rekordno prodajo električne energije in tudi letos GEN-i še naprej beleži izjemne rezultate?
Družba je nastajala na več lokacijah in so bili zato zaposleni med seboj zelo povezani tudi digitalno, kar v zadnjem obdobju postaja vsesplošno razširjen način komunikacije. Tudi od kod prihajajo novi sodelavci GEN-i tako ni ključno.
Ob tem Golob dodaja, da so resno razmišljali, da bi dopolnjevali bazo sodelavcev primarno v Novi Gorici, v kolikor bi prišlo do združitve z E3.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina in minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj sta danes obiskala Dom upokojencev Nova Gorica, ki ima nekaj več kot 800 uporabnikov in 235 zaposlenih. Gosta je zanimalo, s kakšnimi težavami so se soočali v zadnjih dveh mesecih, je po srečanju povedal direktor Bojan Stante

Kot možno lokacijo vidijo objekt v Erjavčevi ulici v Novi Gorici, za katerega se že dolgo dogovarjajo.
Novogoriški dom ima s svojimi enotami trenutno praznih 22 postelj, tako da bodo s ponedeljkom postopno pričeli sprejemati nove stanovalce.

Stran 1 od 179

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33