• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno Vanja Trkman - Radio Robin
Vanja Trkman

Vanja Trkman

 

Skupna platforma, ki bo kolesarskim navdušencem na enem mestu nudila vse podatke o ponudbi, storitvah za kolesarje in zbirko vseh tur, je nujna, so so bili enotni tako ponudniki kolesarskih storitev kot različna turistična združenja in organizacije iz naše regije, ki so se včeraj zbrali na delavnici na Obrtni zbornici Ajdovščina

je povedala vodja Kampa Tura na Gradišču pri Vipavi, Bojana Curk. Nekateri ponudniki so izpostavili tudi problem cestne varnosti, kar predstavlja veliko težavo tudi v zgornjem Posočju. Na kaj pa opozarjajo kolesarski gostje?

pa je strnil Matic Štrancar iz Alpe Adria Adventures. Rešitve bodo iskali tudi v okviru projekta Inter bike 2, kjer je eden izmed partnerjev tudi ajdovska razvojna agencija ROD. Direktorica Brigita Habjan Štolfa:

Skupna platforma bo v tem letu nastala s pomočjo sredstev projekta INTER BIKE II, programa sodelovanja Interreg Italija-Slovenija. Projekt je sicer namenjen spodbujanju kolesarjenja kot trajnostne oblike mobilnosti pri vsakodnevnih opravkih in odkrivanju turističnih znamenitosti čezmejnega območja. Partnerjev v projektu je 5, vodilni je Regionalni razvojni center Koper.

 

„Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu“, tako se glasi slogan specialno-olimpijskega gibanja, ki so ga danes slovesno izrekli tudi v Novi Gorici na Osnovni šoli Kozara, kjer so se začele že 16. Regijske igre MATP za Primorsko-notranjsko regijo.

je povedal ravnatelj Edvard Vrabič. Iger se udeležuje 30 tekmovalcev iz šestih organizacij Primorsko-notranjske regije s spremljevalci, ki kažejo, kaj so dosegli z vztrajnim treniranjem. Dogodek je posvečen tudi rojstnemu dnevu OŠ Kozara, ki je pred dnevi obeležila 41. letnico selitve v sedanje prostore. Kot pravi Vrabič, se število učencev na šoli povečuje:
Veliko težav je z zagotavljanjem strokovnega kadra, pa ob tem še opozarja:

O tem, da bi se 6 občin ožje Goriške povezalo z Zavodom Sopotniki, ki bi nato na območju teh občin zagotavljal brezplačne prevoze za starejše občane, je govora že več časa. A kot kaže, je kljub izkazanemu interesu, projekt prevelik finančni zalogaj. V občini Miren – Kostanjevica so medtem poskusno začeli s storitvijo, ki jo izvajajo skupaj z Društvom paraplegikov Severne Primorske. Župan Mauricij Humar

Prevozov sicer ni veliko, in sicer nekaj na teden. V sosednji občini, Renče - Vogrsko, stopajo po enaki poti, kot je povedal župan Tarik Žigon:
Kot so ocenili, bi šlo za okrog 10 prevozov na teden, a ne le za starejše občane:

V osrednjem delu sredine oddaje se bomo tokrat podali v Vipavo, kjer si zasebni vlagatelji že dalj časa prizadevajo za gradnjo stanovanjskih objektov v bližini hudournika Bela. Območje je bilo naenkrat razglašeno za poplavno ogroženo, ljudje, ki so tam že nameravali graditi pa zato vodnega soglasja niso uspeli pridobiti. Kaj lahko prinese menjava v vodstvu občine, kakšni so načrti novega vipavskega župana, kaj odgovarjajo na Direkciji Republike Slovenije za vode? Bo vendarle prišlo do rešitve?

 

Ali ste vedeli, da se večina bolnikov žilnih bolezni ne zaveda, dokler ne pride do resnih zapletov kot so srčni infarkt, možganska kap, gangrena in amputacija nog? V sredini oddaji spregovorimo o opozorilnih znakih, o tem, kako preprečimo bolezen in skrbimo za zdravo ožilje - z nami bosta zdravnika iz šempetrske bolnišnice, Matija Šatej, dr. med., in Gabrijel Fišer, dr. med. spec. krg.

 

Cesta v slabem stanju v Renčah skozi Žigone pa jezi tamkajšnje prebivalce, kdaj bo deležna prenove, bo tokrat v prvem delu oddaje povedal župan občine Renče – Vogrsko, Tarik Žigon. Vabljni na Robinove frekvence tudi to sredo, takoj po 11. uri!

 

 

Stran 1 od 92

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33