• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V nesreči na Ajdovskem poškodbam podlegel pešec

Od Objavljeno Februar 12, 2021

V bližini krožišča na Ribniku je včeraj zvečer, nekaj po 21. uri, prišlo do tragične prometne nesreče, so sporočili iz novogoriške policije, v kateri je poškodbam podlegel 68-letni pešec, neuradno naj bi šlo za varovanca DSO Ajdovščina iz okolice Nove Gorice. 

Nesreča se je zgodila približno 100 metrov od krožišča. Na kraju so policisti ugotovili, da je 42-letni voznik kombija iz Ajdovskega vozil po regionalni cesti po Vipavski cesti iz smeri Bevkove ulice proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer je vozišče razsvetljeno z javno razsvetljavo, voznik kombija hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim, tako da bi lahko ustavil pred oviro, ki jo je lahko glede na okoliščine pričakoval. S prednjim desnim delom vozila je trčil v pešca, ki je hodil po vozišču, ob desni strani vozišča, kljub temu, da ob levem robu vozišča poteka površina za pešce - pločnik. Po trčenju je pešca odbilo na vozišče, kjer je obležal na desnem smernem vozišču in je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju tragične nesreče. 

O nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe, s strani preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča je bila odrejena sodna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

Vozniku kombija je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v Zdravstvenem domu Ajdovščina.

Poleg policistov in reševalcev nujne medicinske pomoči iz ajdovskega Zdravstvenega doma so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja nezgode.

Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče novogoriški policisti pozivajo morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede včerajšnje  prometne nesreče, da pokličejo policiste Postaje prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva  ulica  17,  Šempeter pri Gorici, telefon: (05) 393 41 00 ali pišejo na  e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Gre za letošnjo prvo smrtno žrtev na severnoprimorskih cestah.

 

Prebrano 376 krat

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33