• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V sporu nad moška najprej s puško, nato s sekiro za sekanje vej

Od Objavljeno Julij 08, 2021

Le malo ven iz Mosta na Soči, na makadamskem parkirišču za Mengore, se je konec tedna odvila drama, ki bi lahko zahtevala tudi kakšno življenje. Med tremi moškimi je namreč prišlo do spora, neuradno zaradi ženske, eden izmed njih pa je uporabil najprej starejše vojaško strelno orožje in nato še orodje za sekanje vej.

Novogoriški kriminalisti so osumljenca, 42-letnika, prijeli in ga ovadili zaradi poskusa uboja in nedovoljene proizvodnje ter prometa orožja ali eksploziva. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju odredil hišni pripor.

Na parkirišče sta po podatkih policije v soboto prispela vsak s svojim avtomobilom 36 in 37 letnik. Napotila sta se do tretjega udeleženca spora, 42-letnega moškega, ki je bil v avtomobilu. Ta je skozi odprto okno voznikovih vrat v starejšega od dvojice nameril pištolo in mu zagrozil. 

37-letnik se je orožju umaknil na levo stran vozila in z roko prijel za cev ter jo preusmeril stran od sebe. Do avta je istočasno pristopil še 36-letnik in tudi on prijel za orožje. Ko sta mu skušala orožje iztrgati iz rok, je 42-letnik sprožil dva strela. Po strelih jima je uspelo iz njegovih rok iztrgati orožje, a je osumljenec nato izstopil z vejnikom - sekiro za sekanje vej, a tudi orodje mu je 37-letnik izpulil iz rok ter ga nato obvladal s fizično silo. V sporu je bil 37-letnik lažje poškodovan z vejnikom po roki. Po nekaj minutah se je 42-letni osumljenec s kraja odpeljal s svojim avtomobilom.

Policisti so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje. Naslednjega dne je bila pridobljena tudi odredba za hišno preiskavo na naslovu, kjer osumljenec prebiva in njegovega osebnega vozila, v okviru preiskave so bili najdeni in zaseženi predmeti, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku. V ponedeljek popoldne so 42-letnega osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišč v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper njega odredil hišni pripor.

Lani so na območju novogoriške Policijske uprave obravnavali 4 poskuse kaznivega dejanja uboja in 1 dokončano kaznivo dejanje umora, in sicer na območju dveh policijskih postaj, Nova Gorica in Idrija, letos pa 2 poskusa uboja, na območju policijske postaje Nova Gorica ter na Tolminskem, obravnavali so tudi n 1 kaznivo dejanje umora na Idrijskem.

Prebrano 479 krat

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33