• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kristina Furlan

Kristina Furlan

„O številkah in obsegu škode v gospodarstvu je še preuranjeno govoriti,“ je danes dejala direktorica GZS severne Primorske Nevenka Volk Rožič.

Glede posledic koronavirusa na obrtnike in malo gospodarstvo ob meji z Italijo je predsednik OZS Branko Meh ob današnjem obisku na Goriškem povedal:
Meh je sicer danes v okviru rednih mesečnih obiskov na terenu obiskal podjetji v Volčji Dragi in Kromberku (na sliki):
Upad obiska se sicer med posameznimi ponudniki gostinskih in namestitvenih kapacitet razlikuje, ugotavlja Patricija Furlan, predsednica sekcije za gostinstvo in turizem pri OOZ Nova Gorica:
Volk Rožičeva dodaja, da so podjetja v regiji potegnila različne ukrepe tudi glede na dejavnost, ki jo opravljajo. Med drugim gredo v smeri:

Na današnji pustni torek je več kot 30 mladih namesto v šolo zavila na Cerje, kjer se projekt Drevo za Cerje prebuja po zimskem zatišju. Začetek sezone sajenja 2020 so otvorili dijaki srednje gozdarske in lesarske šole ter študentje in profesorji višje strokovne gozdarske šole iz Postojne pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije območne enote Sežana, s katerim tudi sicer redno sodelujejo. To je bila priložnost, da so teoretično znanje iz šolskih klopi prenesli v prakso, je povedal profesor Leon Kernel.

V soboto bodo pogozdovanje požarišča na Cerju nadaljevali študenti Gozdarske fakultete iz Ljubljane, tudi dijaki iz Postojne pa bodo še naprej spremljali rast sadik.
Kampanjo Drevo za Cerje, ki se ji je z donacijami pridružilo že 300 posameznikov in 52 slovenskih in tujih podjetji ter ustanov vseskozi spremlja vodja sežanske enote Zavoda za gozdove Boštjan Košiček :
Naslednja vseslovenska akcija sajenja dreves na Cerju bo na mednarodni dan gozdov v soboto, 21. marca. Je na zalogi dovolj sadik?
Poleg tega bodo iz zbranih donacij, doslej se jih je steklo za dobrih 15.000 evrov, kupili še javorje v slovenskih drevesnicah.

Župani severnoprimorske regije so današnjo sejo sveta regije v Ajdovščini sklenili s sklepom, ki so ga sprejeli glede koronavirusa, in sicer pozivajo pristojne institucije in ministrstvo, da jih ažurno in hitro obvešča o vsem in jim daje ustrezna navodila za ukrepanje. Navodila pa so že prejeli ravnatelji srednjih šol. Na novogoriški gimnaziji je koronavirus zaenkrat odnesel le športni dan v Italiji, kot je povedal ravnatelj Andrej Šušmelj.

Kaj pa so postorili v tem tednu?
Glede na to, da naj bi bil novi virus nevarnejši za starejše kot za mladostnike, Šušmelj dodaja:

Medtem ko so šolarji na italijanskem območju Goriške ta teden doma, saj pouka tudi po koncu tridnevnih že predvidenih počitnic ne bo, pa so na slovenski strani vodstva šol prepuščena bolj ali manj lastni presoji. Kako so se glede aktivnosti odločili na glasbeni šoli Nova Gorica, je povedal ravnatelj Sandi Vrabec.

Katere ukrepe so potegnili glede za popoldne načrtovanih pustnih koncertov v dvorani glasbene šole v Novi Gorici in Šempetru?
Vrabec dodaja, da imajo tudi nekaj razkuževalnikov za roke, nekaj pa jih še pričakujejo. Kako pa nameravajo nadaljevati učne ure?

Stran 1 od 138

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33