• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kristina Furlan

Kristina Furlan

Ob zelenem dnevu slovenskega turizma so v Rogaški Slatini dopoldne podelili znake Slovenia Green Destination, ki so ju izročili tudi občinama Kanal ob Soči in Miren-Kostanjevica, z Zelenim ključem pa je odšla v Bilje Karla Kogoj iz podjetja Petka – Kogoj, ki se s tem priznanjem za svoja prenočišča ponaša kot prvo na Primorskem in četrto v Sloveniji. Lani je eden od redkih zlatih znakov odšel na Komenski kras, letos pa si ga je prislužila destinacija Miren Kras oz. občina Miren-Kostanjevica, na kar je ob današnji podelitvi posebej ponosen župan Mauricij Humar, ki pa se zaveda tudi odgovornosti, ki jih prinaša zavezanost trajnostnemu turizmu.

K projektu Zelene sheme slovenskega turizma so uspešno pristopili tudi v Prenočiščih Kogoj, tako da je Karla Kogoj (zgoraj prva z desne) danes prevzela okoljski znak Zeleni ključ.
V bron pa se je odela občina Kanal ob Soči. Županja Tina Gerbec (desna spodaj).
 

(foto Janez Platiše)

Ajdovski Mlinotest je lani skoraj za desetino povečal prihodke iz prodaje, predvsem na račun izvoza, ki se je povečal za 22 odstotkov, in tudi letos stopajo po tej poti, je povedal predsednik uprave Danilo Kobal.

Po lanskem letu, ko so v Ajdovščini odprli novo tovarno za sveže testenine, se jim letos pridružujejo ne le novi izdelki, ki jih bodo predstavili na sobotni Paštafešti, ampak tudi nova vlaganja.
Saj je proizvodnja že presegla obstoječe, tako da so primorani uporabljati zunanje zmogljivosti. Največji izvozni trg je postala Italija, ki ji sledi Kolumbija s Panamo, na tretjem mestu pa je Hrvaška.
Saj je nemški trg za ajdovsko družbo velik potencial.

Od prvomajskih počitnic se v Dijaškem domu v Novi Gorici izvajajo obnovitvena dela, ki naj bi jih po napovedih ravnatelja Dragana Kojiča zaključili do začetka novega šolskega leta. Kljub izboljšavam, pa se to ne bo poznalo na cenah bivanja v domu.

Kako dela vplivajo na sedanje bivanje in delo v dijaškem domu? So nastanitvene kapacitete med obnovo okrnjene?
Bodo pa razmere boljše, a tega uporabnikom ne bodo dodatno zaračunali.
V dijaški dom bodo sicer začeli vpisovali konec junija, ko pričakujejo po Kojičevih besedah vsaj za 10 odstotkov večji vpis dijakov.
V poletnih mesecih pa gostijo predvsem zunanje uporabnike, kot so skupine s področja športa in kulture.

Kolesarji, ki jih je na Krasu vse več in prihajajo tudi iz sosednjih regij ter nadaljujejo pot proti morju, lahko odslej ob koncih tedna med kolesarsko sezono koristijo brezplačno avtobusno linijo. Več o novi ponudbi Urban Grmek Masič iz javnega zavoda Komenski kras.

Z glavne koprske avtobusne postaje bo odpeljal trikrat dnevno, predhodne rezervacije niso potrebne.
Kar pa ne izključuje poletne povezave med Štanjelom in Devinom, kjer bo poseben avtobus predvidoma začel tudi letos voziti konec junija.

Stran 1 od 73

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33