• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Ob naraščajoči brezposelnosti so delodajalcem na voljo nove spodbude za zaposlovanje v teh kriznih časih. Direktorica novogoriške službe Zavoda RS za zaposlovanje, Vesna Petric Uran, je navedla tri javna povabila, objavljena v aprilu. Prvo je Zaposli.me 2020:

Pri tem veljajo določeni pogoji, ki so objavljeni na spletni strani Zavoda.
Tretja oblika spodbude za zaposlovanje pa so Učne delavnice 2020.
Pri tem Zavod nudi tehnično pomoč pri registraciji v portal in izpolnjevanju vlog na daljavo.

treha občinske stavbe je obnovljena, gre za prvo obnovo strehe od izgradnje stavbe, ki je bila nujna, saj je streha puščala že na več mestih.

Včeraj popoldne se je v »drive in« enoto sežanske lekarne pripeljal pacient, ki je potrjeno zbolel za boleznijo covid 19, farmacevtki je prek zvočnika povedal, da je okužen, ostal je v svojem avtu, farmacevtka pa mu je izdala zdravilo.

Slovenski kmetje, predvsem rejci drobnice, se ne spopadajo le z epidemijo, ampak tudi zvermi. Državni svetnik z Vipavskega in član komisije za upravljanje z zvermi v okviru Ministrstva za okolje in prostor, Branko Tomažič, je vložil novelo Zakona o interventnem odvzemu volka in medveda iz narave, ki je naletela na nekatera nasprotovanja civilnodružbenih organizacij.

V Sloveniji je to po Tomažičevem mnenju možno le v kočevskih in snežniških gozdovih, nesprejemljivo pa se mu zdi na gosto poseljenih območjih, kjer zveri vse pogosteje vdirajo že v urbana središča, ponekod je postala vprašljiva celo varnost ljudi, dodaja.
Boji se, da bodo posledično kmetje opustili rejo na prizadetih območjih, ki se bodo začela zaraščati.
„Predvsem pa zveri odstraniti iz krajev, kjer posegajo v življenjski prostor kmeta ali ostalih prebivalcev,“ zaključuje državni svetnik Branko Tomažič, predstavnik kmetov v DS RS.

Občina Vipava, kjer zaenkrat še ni bilo zabeleženega primera okužbe s koronavirusom, je zagotovila material za izdelavo zaščitnih mask, prostovoljke so poprijele za delo in prve maske so bile že poslane občanom, nam je povedal poveljnik vipavske CZ David Premrl.

Kako pa je sicer s kršitvami v tem delu Vipavske doline? Kaj opažajo na terenu?
Tako da je Premrl pohvalil ravnanje večine občanov, tudi glede režima nakupovanja.
Pripravljeni so tudi na oskrbo morebitnih okuženih, ki bi jih morali namestiti v izolacijo.
(Foto: Občina Vipava)

Potem ko je razkuževanje večstanovanjskih stavb ponekod prepuščeno stanovalcem, jim je na Ajdovskem priskočila na pomoč občina. V mestni občini Nova Gorica ga nudijo stanovalcem, ki bodo sami skrbeli za to, razkužilo za površine zagotavljajo tudi v renško - vogrinski občini. 

V kratkem pogovoru vam predstavimo dve novi platformi, ki povezujeta lokalne ponudnike s potencialnimi kupci. Malo tržnico Severne Primorske in Mesto domačih dobrot.

Martina Arčon se je pogovarjala z Anjo Kovačič Fornazarič

Denis Komen iz portala Mesto domačih dobrot

Na občini Bovec so se včeraj razveselili predaje večje količine razkužila, donacijo je prispevalo podjetje TKK Srpenica. Obenem so zaščitne maske povečini že razdelili med gospodinjstva, kdor je še nima, jo bo lahko prevzel jutri ali v soboto. 

Stran 1 od 233

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33