• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Z Goriško dlanjo in Drobtinico do pomoči

Od Robin-Admin
v Novice
Oktober 17, 2017

Pomoči potrebni bodo po nedavnih dobrodelnih akcijah v različnih krajih po regiji deležni novih pomoči, saj sta zanje zbirala denar tako Rdeči križ kot Goriška karitas, ki je v Novi Gorici priredila že peti dobrodelni koncert Goriška dlan. Voditeljica območne karitas Renata Vončina.

Brici se nadejajo dveh milijonov evrov

Od Robin-Admin
v Novice
Oktober 17, 2017

Lanske priprave bodo letos obrodile sadove, poudarjajo v Regijski razvojni agenciji Severne Primorske. Po zatišju med obema finančnima perspektivama se je na področju projektov začelo premikati. Prispevek Erike Koncut:

V Brdih so dobili prvi Rotary klub

Od User
v Novice
Oktober 16, 2017

V Brdih so v petek dobili prvi rotary klub, ki združuje 20 članov. Rotary klub Medana - Goriška vodi predsednik Silvan Saksida. Kaj je povedal na ustanovni slovesnosti in za kaj si bodo v klubu prizadevali slišite v prispevku

Vsako sezono za gripo po ocenah zboli do 10 odstotkov ljudi, kar pomeni do 200.000 obolelih. Prav toliko se jih je pred desetimi leti proti tej zelo nalezljivi bolezni cepilo v Sloveniji, lani pa le še slabih 70.000, kar je rekordno nizka precepljenost.

V Čepovanu je včeraj trop volkov napadel čredo ovac in povzročil veliko škodo družini, ki se ukvarja z ovčjerejo. Ubitih je bilo najmanj 36 ubitih ovc, čredo pa je kot kaže napadel trop volkov z območja Trnovske planote. Domen Šebenik iz Zavoda za gozdove Slovenije, ki je včeraj na terenu ocenjeval škodo, je povedal:

Širokopasovno podatkovno omrežje bo do leta 2020 zagotovljeno skoraj vsem slovenskim gospodinjstvom. Občine so namreč opravile popis belih lis, območij, kjer širokopasovne povezave ni, oziroma imajo občani težave z dostopom. Najmanj težav imajo v šempetrski občini, medtem ko je največ vrzeli v Posočju. Več v prispevku Erike Koncut.

S svečano akademijo v vipavskem dvorcu Lanthieri je Univerza v Novi Gorici sinoči vstopila v novo akademsko leto. Doslej je študij na univerzi v 22 letih zaključilo 199 doktorjev znanosti, 342 magistrov in več kot 800 diplomantov. Najboljšim študentom so podelili priznanja, najzaslužnejšim raziskovalcem in strokovnjakom pa častna priznanja. Rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik je izpostavil, da si bodo letošnje leto zapomnili predvsem po dokončni selitvi v Lanthierijev dvorec.

Podjetje Salonit Anhovo namerava širiti kamnolom Anhovo za dobrih 50 hektarov, lani so že pridobili koncesijo Ministrstva za infrastrukturo, v teh dneh pa poteka javna razgrnitev Poročila o vplivih na okolje in drugih dokumentov za pridobitev okoljevarstvenega soglasja. O razlogih za širitev je predsednik uprave Julijan Fortunat povedal:

Stran 1 od 48

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

 • Uredništvo: 05 330 28 22

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Redakcija: 05 330 28 24

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30