• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Otok v Solkanu pri razcepu za Brda razburja voznike. Direkcija RS za infrastrukturo je nedavno a cesti Solkan-Brda postavila takoimenovani otok in s tem upočasnila promet pri zavijanju na cesto proti Brdom oziroma Soški dolini. Zakaj so se odločili za preureditev križišča in od kod ta pobuda, smo vprašali Tomaža Willenparta z Direkcije:

Na zadnji petek v mesecu maju praznuje Občina Tolmin. V Kinogledališču bo drevi v ospredju šest letošnjih občinskih nagrajencev. Anka Lipušček Miklavič bo prejela plaketo za pomembne uspehe pri razvoju kmetijstva, gospodarstva in ohranjanja krajine ter za širjenje prepoznavnosti občine Tolmin, priznanji pa prejmeta Miljko Lesjak za dolgoletno delo v okviru Postaje GRS Tolmin in Ivan Brovč za več kot 40-letno prostovoljno delo v zmajarstvu ter za promocijo Baške grape, občine Tolmin in Slovenije.

2 evra in pol turistične takse lahko občine po Sloveniji odslej največ zaračunajo turistu. Tako določa nov Zakon, ki stopi v veljavo prihodnje leto. Občine v teh dneh zato sprejemajo nove višine takse, v katero pa mora biti po novme vključena tudi promocijska taksa (0,25 odstotka), ki gre Slovenski turistični organizaciji.

V Rožni Dolini so včeraj odprli prenovljen Dom Krajevne skupnosti, kjer so obenem predstavili idejne rešitve za urejanje širšega območja v tem kraju. Tam je bila tudi Vanja Trkman.

Cene odvoza komunalnih odpadkov se bodo znižale. Tako je napovedal direktor novogoriške Komunale Darko Ličen, ki je na torkovi seji briškega občinskega sveta predstavil poslovanje podjetja in Elaborat o oblikovanju cen gospodarskih javnih služb s področja ravnanja s komunalnimi odpadki za letošnje leto.

Brici bi gradili

Od
v Novice
Maj 23, 2018

Sodeč po številnih pobudah za spremembo občinskega prostorskega načrta, se bo v Brdih v prihodnje veliko gradilo. Prispevek Erike Koncut

Ena največjih medijskih hiš na svetu s področja potovalnega založništva in popotniških vodnikov je Vipavsko dolino na seznam Lonely Planet's Best in Europe 2018 Top 10 Destination uvrstila na deveto mesto. Kot piše v obrazložitvi, je ta neodkrita dolina primerna za ljubitelje vina in pustolovščin, njene lepote pa je najbolje odkrivati s pomočjo lokalno vodenih kolesarskih tur. "Vipavska dolina je odličen primer skritega dragulja v osrčju Evrope. Gre za privlačno področje, ki nudi odlična kulinarična doživetja, vznemirljive avanturistične aktivnosti in čudovito o pokrajino, in to nedaleč od glavnega mesta Ljubljana. Glede na ponudbo je presenetljivo, da teh užitkov doslej ni odkrilo več potnikov," je zapisala ena od urednic Jessica Cole. Lonely Planet je sicer med 10 top destinacij v Evropi, uvrstil še lestvici še regije Emilija-Romanja v Italiji, Kantabrija v Španiji, Frizija na Nizozemskem, Kosovo, francoska Provansa, škotsko mesto Dundee, grški Mali Kikladi ter mesti Vilna v Litvi in Tirana v Albaniji. Danes bodo predstavniki Slovenske turistične organizacije in predstavniki 6 Vipavskih občin v Vipavskem križu podrobneje predstavili priznanje Lonley Planeta in prizadevanja občin k turističnemu povezovanju.

Za razliko od marelic bo češenj letos dovolj, vprašanje pa, katere so zares briške. Ob cesti proti prestolnici so češnje kot briške prodajali že pred tremi tedni...

Stran 1 od 90

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30