• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kanin tudi v poletnem času privablja obiskovalce, na zavodu Sončni Kanin so zadovoljni, saj so bila njihova predvidevanja pravilna. Rekordne številke, to poletje se je število obiskovalcev povzpelo preko 17.000, to potrjujejo. Vršilec dožnosti direktorja zavoda Marijan Skornišek:

V občini Komen si obetajo nov zagon športa. Prejšnji teden so namreč s soglasnim pristopom in podpisom predstavnikov športnih društev ustanovili Športno zvezo Komen in na ustanovni skupščini potrdili predsednika Rajka Kralja iz Športno košarkarskega društva Kras:

Do leta 2021 naj bi z železniško progo povezali Novo Gorico in Gorico, je danes na Trgu Evrope v Novi Gorici povedala senatorka iz Gorice Laura Fasiolo. Po njenih besedah je italjanska stran že zagotovila 5 miljonov za projekt, ki je sicer ocenjen na 8 miljonov evrov. Slovenija naj bi prispevala od 2 do 3 miljone evrov, zagotovila s slovenske strani še čakajo:

„Zdi se mi zelo pomembno, da je naš minister za promet in infrastrukturo del Rio podprl predlog investicije. Ne gre le za rešitev problema, ampak je to ključnega pomena za povezavo obeh držav.“

Poslanec in podpredsednik državnega zbora, Matjaž Nemec, ki se je že večkrat zavzel za vzpostavitev te povezave je izpostavil, da sta državi med vsemi evropskimi najslabše povezani na področju železniškega prometa:

Kot je še dejal Nemec, je sedaj na potezi slovenska vlada, ki naj sledi potezi italijanske. Pomoč pri uresničitvi projekta je sicer obljubila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki je pred mesecem dni obiskala Trg Evrope, kot je takrat dejala, ga bo predstavila kolegici za regionalni razvoj.

 

Za letošnjo Evropsko destinacijo odličnosti – EDEN, se poteguje tudi destinacija Kras. Za znak EDEN se potegujejo še Koper, Radovl'ca, Ptuj in Slovenske Konjice, kdo bo zmagovalec, bo strokovna komisija predvidoma razglasila po terenskih ogledih konec avgusta. Letošnja tema je kulturni turizem, pod destinacijo Kras pa sodeluje več občin in ostalih združenj, je povedal Tom Ločniškar iz Javnega zavoda Komenski Kras, ki je glavni koordinator prijave:

Ljubezen je...

Od
v Novice
Avgust 11, 2017

Sinji vrh bo tudi letos prizorišče dobre energije in dobrega namena. Pomoč na eni in ljubezen na drugi strani združuje številne umetnike iz Slovenije in sveta. Več v prispevku:

V septembru se obeta Dan ajdovske industirje in podjetništva. Zgodbo, ki bo ajdovsko industrijo in podjetništvo približala celotni Sloveniji so poimenovali INCASTRA. Podpora projektu je velika, trenutno iščejo prostovoljce, nam je povedala direktorica LU Ajdovščina Eva MERMOLJA:

 

Gostinski lokal, ki bi v Borovem gozdičku v Novi Gorici nudil osvežitev številnim, ki ga obiskujejo, je več kot potreben, tako menijo obiskovalci, novogoriška občina je to potrebo zaznala, a so bili do sedaj omejeni z občinskim podrobnim prostorskim načrtom. Te dileme smo sedaj razrešili, pravi novogoriški župan Matej Arčon in kot kaže, se vendarle tudi v tem priljubljenem shajališču in tik ob igrišču v kratkem obeta gostinski lokal:

Če smo do sedaj zgolj gledali v tla, kje so modre črte za plačljivo parkiranje, bomo morali biti bolj pazljivi. Modre črte plačljive, bele pač ne, takšno je naše pojmovanje, vendar bo izraz modre cone v zvezi s parkiranjem postopoma izgnil. Državni pravilnik, sprejet že leta 2015, namreč ukinja modre črte, pojasnjuje vodja oddelka za okolje, prostor in javno infrastrukturo na novogoriški občini Aleksandra Torbica, prehodno obdobje je sicer dolgo, a občina ga uveljavlja postopoma z vzdrževalnimi deli:

Stran 1 od 36

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

 • Uredništvo: 05 330 28 22

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Redakcija: 05 330 28 24

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30