• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Potem ko je število bolnikov na covid oddelku šempetrske bolnišnice vse do prejšnjega tedna naraščalo, v petek se je zdravilo rekordnih 52 bolnikov, pa ta teden njihovo število upada. 

Na Tolminskem želijo vzpostaviti Center za delo na daljavo, ki ga je občina uvrstila na seznam 31 razvojnih projektov in ga posredovala vladi. Župan Uroš Brežan:

Za delovanje centra se nadejajo tudi kohezijskih sredstev in iz sklada za okrevanje po pandemiji.
Pobudo so posredovali tudi ministrstvu za javno upravo, a Brežan z njihove strani še ni prejel zadovoljivega odgovora

Po več krajih na Goriškem so se danes zbudili v snežno idilo, na Bovškem je zapadlo pol metra snega, tudi na Ajdovskem je v višjih legah zapadlo med 20 in 25 cm snega, kot so ga izmerili ponekod na Gori, približno toliko ga je zapadlo tudi na Lokvah.

Tik po začetku zimskih razmer na cestah, so se po nekaj mesecih zaključila dela na vipavski hitri cesti, ki so od poletja potekala na odcepu med Selom in Vogrskim.

Število novookuženih s koronavirusom se je v goriški regiji včeraj potrojilo, saj je s ponedeljkovih 37 odkritih primerov poskočilo na 112, od tega jih je bila polovica odkritih v občini Idrija, v Novi Gorici 21, v Ajdovščini 11, ostale severnoprimorske občine pa imajo do 4 nove okužbe, razen Bovca, ki je že tretji dan zapovrstjo brez novih primerov.

Prva decembrska sreda je prinesla snežinke vse do nižin. Otroci, ki so doma, tako lahko uživajo v zimskih radostih, zimske službe cestnih podjetij pa so že na terenu. Kako je na Ajdovskem, smo preverili pri direktorju KSD Ajdovščina Luki Jejčiču.

S pogodbeniki imajo sicer že utečen sistem, tako da ustrezno in pravočasno poskrbijo za prevoznost cest, dodaja Jejčič. Kakšne so razmere to dopoldne?
Pretekla zima je bila sicer precej mila, tako da zimske službe skorajda ni bilo treba aktivirati, razen posameznih posipavanj nekaterih cest, se spominja direktor ajdovske komunale. Predstavljajo omejitve in ukrepi zaradi epidemije morebtine ovire za delovanje zimske službe?
Kako je drugod po regiji, kjer za čiščenje in posipanje cest skrbi Kolektorj CPG, smo vprašali vodjo vzdrževanja Vančija Premrla.
Kako pa je z zalogami materiala za posipanje?
Zaenkrat torej ne beležijo težav.
(foto: spletna kamera na Colu, nadmorska višina 627 m, www.promet.si)

Po nedeljskem zatišju je število okužb včeraj pričakovano poskočilo z 11 na 37 novih primerov v goriški regiji.

Septembra so v Novi Gorici odprli nov razvojni oddelek vrtca, v katerem pa lahko glede na normative sprejmejo le šest otrok, zato občina išče dolgoročne rešitve, kam bi ta program umestili z začasne lokacije v enoti novogoriškega vrtca Kekec (na sliki).

Mestni svetniki so se odločili za dražjo različico, ki pa rešuje več vprašanj hkrati, je še pojasnila vodja oddelka za družbene dejavnosti Marinka Saksida:
Prva različica, ki zajema ureditev razvojnega oddelka v obstoječi stavbi Centralnega vrtca, je ocenjena na 200.000 evrov, druga za okrog 700.000 evrov pa predvideva dozidavo oziroma povezavo med enoto Mojca in Centralnim vrtcem.
Kateri je naslednji korak k uresničitve teh načrtov?
(Foto: Mateja Pelikan)

Stran 1 od 307

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33