Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Vrtojbencem je dovolj prahu, smradu in hrupa

Od Objavljeno Maj 28, 2019

Ducat Vrtojbencev se je povezalo v iniciativni odbor, ki prihodnjo sredo sklicuje v Vrtojbi ustanovni zbor civilne iniciative z dvema ciljema, eden je prenehanje delovanja asfaltne baze podjetja Kolektor CPG, drugi pa spodbuditi dokončanje in delovanje že zgrajenega doma starejših oz. socialnega centra v Vrtojbi. Član iniciativnega odbora Samo Šuligoj je povedal, da so se povezali z mednaordnim društvom Alpe Adria Green z Jesenic, ki jim bo kot partner pomagalo s pravnega vidika v postopkih za umik asfaltne baze.

V dolgih letih opozarjanja na hrup, smrad in onesnaževanje okolice so krajani slišali že veliko obljub. Le nekaj deset metrov stran živi Miloš Nemec, ki se mu zdi ta dejavnost v naselju nesprejemljiva, posebej v časih, ko ima marsikdo polna usta ekologije in zdravega okolja.
Odgovore in pojasnila Kolektorja CPG še čakamo. Nemec sicer ne zanika, da je podjetje, pred tem Primorje, v 50 letih na tej lokaciji uvedlo tudi nekaj izboljšav.
„Prej pa smo vdihovali katram,“ so še ogorčeni okoliški stanovalci, ki bodo s somišljeniki 5. junija zvečer v vrtojbenskem mladinskem centru podpisali pristopne izjave k civilni iniciativi.

Prebrano 426 krat