Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

V pasti zasvojenosti padajo vse mlajši

Od Objavljeno November 14, 2019

V Center za zdravljenje zasvojenosti, ki deluje v novogoriškem Zdravstvenem domu, prihajajo na obravnavo pacienti iz celotne Slovenije, saj je edini na območju celotne države, ki se ukvarja z zdravljenjem tudi tako imenovanih ne kemičnih zasvojenosti. Te strmo naraščajo, kar opažajo tudi v komuni Skupnost Srečanje, kjer danes odpirajo svoja vrata.

Kot poudarja vodja centra, Miha Kramli, satistika kaže, da je vse več zasvojenih, pri čemer strmo narašča predvsem trend tako imenovanih ne kemičnih zasvojenosti.

V centru so zato pozvali pristojne, da bi se začelo po vsej državi izvajati organizirano zdravljenje na tem področju, a zaenkrat pravega posluha ni. Paciente, ki prihajajo z drugega konca države morajo sedaj zavračati.
Skoraj polovica pacientov, ki se zdravi zaradi ne kemičnih zasvojenosti, je sicer polovica mlajših od 18 let. Porast ne kemičnih zasvojenosti opažajo tudi v komuni Skupnost srečanje na Kapeli, kjer je trenutno 8 fantov:
je povedal Brane Miličevič iz novogoriške komune, kjer letos obeležujejo 25 - letnico delovanja
Danes pa v sklopu dogodkov v mesecu novembru, v mesecu preprečevanja zasvojenosti, vabijo na dan odprtih vrat
Skupaj z novogoriškim Zdravstvnim domom bodo ob koncu leta na Kapeli priredili tudi posvet prav na temo ne kemičnih odvisnosti.

Prebrano 215 krat