• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Od petka, ko je na cesto Libušnje–Vrsno v občini Kobarid splazilo več kot 250 m3 kamenja, zemlje in rastja, ostaja cesta zaprta. Po prejemu geološkega poročila je poveljnik kobariške CZ Aleksander Vončina danes povedal:

Do ponovnega odprtja ceste je obvoz urejen prek Kamnega. Sicer so morali včeraj plužiti cesto proti Krnu, ki jo je pobelil novozapadli sneg.
(Foto Aleksander Vončina)

Na Bovškem so že od petka zjutraj na delu kopači, plugi in drugi stroji za čiščenje cest, saj so te na več krajih zasuli snežni plazovi. Na nekaterih mestih so uspeli ponovno vzpostaviti prevoznost, a jih čaka še veliko dela, je zjutraj povedal poveljnik občinskega štaba CZ Bovec Edi Melinc.

Z odstranjevanjem materiala nadaljujejo, saj nekateri prebivalci še vedno ostajajo odrezani.
Melinc upa, da bodo danes vzpostavili vsaj intervencijsko pot do njih. Je pričakovati proženje novih plazov oziroma kaj je povzročilo tolikšno plazenje v preteklih dneh?
Niso pa imeli gasilci in CZ opraviti samo s plazovi, ampak so morali zaradi obilnih padavin črpati tudi vodo iz nekaj zalitih kletnih prostorov v Bovcu in pomagati pri zdrsih vozil s spolzkih cest. Ob vsem tem je Melinc zadovoljen, da ni bilo poškodovanih oziroma da nihče ni bil ujet pod plazovi. Dejanske posledice bodo vidne šele, ko bodo odstranili ves sneg, pomešan s kamenjem in drevesi. Obseg škode in potrebna popravila bodo morda znani že danes, gotovo pa bo treba sanirati oz. zamenjati obcestne ograje na nekaterih odsekih, na cestišču pa zaenkrat ne pričakujejo večjih poškodb.

(Foto: plaz na cesti proti Logu pod Mangartom, avtor Romeo Černuta)

V Goriški regiji smo v zadnjem tednu zabeležili povprečno skoraj 100 okužb dnevno. Največ aktivnih, skoraj 300, je še naprej na Ajdovskem, kjer se hitro testiranje nadaljuje tudi ta teden med 12. in 14. uro. V Novi Gorici bodo množično testirali ponovno vsak dan med tednom, torej danes, v sredo, četrtek in petek med 9. in 13. uro, jutri pa med 10. in 14. uro.

Po domovih starejših občanov so nekateri stanovalci ta teden že prejeli drugi odmerek cepiva proti koronavirusu. Vodja zdravstvene nege in oskrbe v DU Nova Gorica Nataša Slejko doslej ni opazila nobenih neželenih posledic.

Izkazano zanimanje za cepljenje je po besedah Slejkove veliko. Med stanovalci, ki so te dni prejeli drugi odmerek cepiva, je 90-letna stanovalka DUNG Štefanija Fakuč, ki kondicijo vzdržuje s poganjanjem sobnega kolesa. Kako se počuti po cepljenju?
K cepljenju nagovarja tudi ostale.
V tolminskem domu upokojencev so z drugim odmerkom cepili 56 zdravih stanovalcev ozirom tistih, ki niso bili okužen s covidom-19. Cepljenje so nadaljevali tudi v Centru starejših Pristan v Vipavi in DSO Ajdovščina, kjer je drugo dozo cepiva prejelo 18 zaposlenih in štirje stanovalci, saj jih je bila večina okuženih, a se stanje postopoma umirja, prav tako se počasi zmanjšuje tudi kadrovska stiska, še vedno pa potrebujejo zunanjo pomoč. (Foto: Ervin Čurlič/ regijski štab CZ za severno Primorsko)

Potem ko je vladna odločitev o delnem odpiranju šol razburila številne starše v regijah, kjer učenci prihodnji teden še naprej ostajajo doma, medtem ko se njihovi vrstniki v manj okuženih regijah lahko vrnejo v šolske klopi in vrtce, se je odzval tudi bovški župan Valter Mlekuž.

Ob tem dodaja, da je znano, kje je povečan delež okužb, in navaja nekatere domove upokojencev.
Včeraj se je Mlekuž o vračanju v šole pogovarjal tudi s kanalsko županjo in drugim strankarskimi kolegi, ki naj bi njegov poziv prenesli do končnih odločevalcev.
Kakšno razpoloženje opaža Mlekuž med starši in ostalimi na Bovškem?

Trnovo osvojilo prva tri mesta

Od Vanja Trkman
v Novice
Januar 22, 2021

33 projektov so izglasovali prebivalci novogoriške občine v okviru participativnega proračuna, 2861 glasov so namenili zlasti projektom s področja urejanja cestne, turistične in športne infrastrukture. 

Prve Soške vile že mikajo kupce

Od Kristina Furlan
v Novice
Januar 22, 2021

Prve Soške vile na skrajnem zahodnem delu Solkana rastejo, čeprav so se dela po letih dogovarjanj med lokalno skupnostjo in investitorjem Eta Invest iz Radomelj lotila z zamikom, sedaj gradnja teče po načrtih.

Po včerajšnjih hitrih testih, ki so jih v Novi Gorici opravili preko 300, je bilo pozitivnih 29 oseb, kar je 9,6 odstotka testiranih, so sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite, kjer opozarjajo na neodgovorno obnašanje nekaterih. 

Stran 1 od 323

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33