Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Šport

Ruskemu favoritu novogoriški reli, Turku domače prvenstvo

Od Objavljeno September 23, 2019

V petek in v soboto so po več krajih na Goriškem cvilile gume, vzporedno sta potekala 8. Mahle rally Nova Gorica in 3. eco Mahle rally.

69 od skupno 99 posadk je zaključilo 8. novogoriški reli, ki ga je dobil favorit, šele 21-letni Rus Nikolay Gryazin, najboljši Slovenec je bil na drugem mestu, Boštjan Avbelj, tretje mesto pa je ponovil Rok Turk z Blanko Kacin, ki pa je obenem zadostovalo za že tretji naslov državnega prvaka. Sicer pa je letošnja novost, superspecial po centru pritegnil veliko število gledalcev, preizkšnjo pa mesto pa je dobil lanski zmagovalec, Ondri Bisaha. Podrobneje pa športni novinar Gregor Pavšič:

Za Gryazinom, Avbljem in Turkom sta prvo peterico dopolnila še lanski zmagovalec Ondrej Bisaha (ford fiesta R5) in Hermann Gassner jr. (hyundai i20 R5). Oba sta za Gryazinom zaostala že več kot dve minuti. Kako so se odrezali ostali v domačem prvenstvu?

Dve posebnosti letošnjega relija sta bili superspecial po ulicah Nove Gorice, ki je letos potekal prvič in je upravičil pričakovanja, bil je velik spektakel, čeprav je bil speljan na zelo majhnem območju, druga pa 3. eco Mahle rally, ki je potekal prvič pod okriljem koledarja FIA. Voznike v letošnjem državnem prvenstvu sicer čakata še dve preizkušnji, najprej v Poreču in nato zaključek oktobra v Idriji.

(Foto: Uroš Modlic)

 

 

Prebrano 351 krat