Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Šport

Bo etapa na Sveto Goro dovolj težka za Pogačarja?

Od Objavljeno Maj 20, 2021

Sedaj je uradno, zmagovalec Toura prihaja tudi na Goriško, Tadej Pogačar je potrdil udeležbo na zeleni pentlji, ki je še ni osvojil. Odločilna bo prav predzadnja, sobotna etapa od Ajdovščine do Nove Gorice, oziroma Svete Gore.

Nobenega dvoma ni, da bo 4. etapa odločila končnega zmagovalca, pravijo organizatorji Dirke po Sloveniji, ki se bo iz Ajdovščine podala preko občin Renče - Vogrsko, Miren - Kostanjevica, Šempeter - Vrtojba, Kanal ob Soči in Brda v Novo Gorico z vzponom na Sveto Goro. Zagotovo je goriška etapa dirke po Sloveniji kraljevska, se strinja nekdanji vrhunski kolesar Martin Hvastija, ki se nadeja, da bo "dovolj težka za Pogačarja"

 

"To je izjemen privilegij, da v času, ko kolesarjenje doživlja revolucijo zaradi epidemiološke situacije in v času, ko smo v Sloveniji priča kolesarski evforiji, gostimo kraljevo etapo s ciljem na Sveti Gori," poudarja podžupan mestne občine, Simon Rosič

Kot poudarja, je to dodaten dokaz, da je Goriška, celotno čezmejno območje, idealna kolesarska destinacija iz več vidikov. (Foto: svetagora.si)

 

 

 

 

.

Prebrano 389 krat