Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Šport

Slavje Novogoričank na domačem parketu

Od Objavljeno Maj 24, 2021

Nova Gorica je ta konec tedna poleg rožnate karavane gostila tudi zaključni turnir mladinskega državnega prvenstva za odbojkarice, na katerega se je uvrstilo 8 najboljših ekip, slavile pa so prav gostiteljice. 

V nedeljski finale so se prebile tudi domačinke, mladinke Geni Volley, ki so se za prvo mesto pomerile s mladinkami kamniškega Calcita, sicer branilkami naslova. Po petih nizih pa so bile tokrat Novogoričanke močnejše in se veselile naslova državnih prvakinj med mladinkami. Kot je povedala trenerka Majda Čičić, je ekipa močna, saj jo sestavljajo kar 4 igralke članske vrste

in ta cilj so uspešno izpolnile ter zahtevno sezono kronale z zlatim odličjem, je zadovoljna trenerka
Za tretje mesto sta obračunali ekipi Nova KBM Branik in Braslovče, ki so nekoliko presenetljivo slavile nad Mariborčankami in si pripele bronasto medaljo. Ob zaključku turnirja so razglasili najboljše igralke, v idealno peterico sta se uvrstili tudi podajalka Ana Žigon in napadalka Fatoumatta Sillah, ki je bila poleg tega tudi najboljša igralka turnirja. V polfinalu zaključnega turnirja moškega mladinskega državnega prvenstva, ki je potekalo na Ravnah na Koroškem, pa so obstali kanalski mladi odbojkarji, potem ko so najprej v četrtfinalu premagali Panvito Pomgrad, se je za previsoko oviro izkazala ekipa Žuženberka.

 

(Foto: @go.volley.w )

Prebrano 152 krat