• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Vanja Trkman

Vanja Trkman

 

Agencija za okolje RS je včeraj izdala rdeče opozorilo, da je bila po več krajih v državi presežena dnevna mejna koncentracija delcev PM10, ki so lahko, zlasti za otroke, starejše, srčne, pljučne ter sladkorne bolnike  škodljive. Najvišja presežena je bila ravno v Novi Gorici, kar je posledica predvsem vpliva Padske nižine, kot je povedala Janja Turšič z Agencije za okolje:

Pričakujejo sicer, da bo danes popoldne oziroma proti večeru zapihal veter, zato bodo predvidoma konec tedna vrednosti nižje

V nekaterih mestih v sosednjih državah so že začeli z ukrepi, z omejitvijo prometa v središčih mest, pri nas teh ukrepov še ni na vidiku:

Na Agenciji za okolje je sicer danes izdano opozorilo za močne sunke burje, ki se bo zvečer in ponoči krepila na celotnem območju Primorske, najmočnejša bo v soboto zjutraj in dopoldne, takrat bodo najmočnejši sunki od 100 do okoli 140 km/h. Močna burja bo predvidoma pihala do noči na nedeljo.

 

 

Preko 200 podjetij in start up ekip, danes zaposlujejo okrog 750 ljudi in ustvarijo 114 milijonov € prihodkov od prodaje, veseli pa tudi precej višja dodana vrednost na zaposlenega v primerjavi s slovenskim povprečjem. To le nekatere številke, ki zaznamujejo 19 let Primorskega tehnološkega parka

je povedala direktorica parka, Tanja Kožuh. Ob jubileju so včeraj v Hitovi Perli pripravili srečanje podjetnikov Goriške regije z naslovom »Spreminjamo pravila igre«
Zmagovalec včerajšnjega nastopa je postal Luka Deržaj iz podjetja Hempika, ki je s tem osvojil nagrado, 3.000 evrov v obliki posebnega svetovanja - kakšna ideja je prepričala komisijo?
Nagrado pa je prejel tudi Andrej Peršolja iz podjetja Creative Solutions, ki je tokrat predstavil novo podjetniško idejo COBI – gre za aplikacijo za pomoč pri branju otrok z disleksijo.

 Pokriti bazen, izgradnja poslovno ekonomske cone v Kromberku in kolesarske poti po mestu ostajajo v novogoriški občini največje investicije v letošnjem letu. Župan Klemen Miklavič je ob včerajšnji potrditvi proračuna sicer poudaril, da ta še ne vsebuje ciljev, ki so jih oblikovali znotraj koalicije z SD in SDS:

40 milijonski proračun predvideva tudi maksimalno zadolževanje v višini 5 milijonov evrov, kar ne pušča prostora za nove projekte, so opozorili nekateri svetniki, najbolj kritičen je bil Robert Golob iz istoimenske liste. Miklavič pa poudarja:

10-milijonski lastni delež v tem projektu je previsok glede na to, kar bi pridobili, ocenjuje Miklavič, zato bi se prenove lotili v manjšem obsegu. Pod drobnogledom je tudi nekaj drugih projektov, med njimi nesojena tržnica v objektu Diamond v centru mesta:

Več denarja bo namesto tega šlo za ureditev stanovanjskega vprašanja in nakup zemljišč za gospodarske cone. Proračun so kljub nekaterim pomislekom svetniki soglasno potrdili. O spremembi statuta, ki bi omogočila še dve podžupanski mesti, pa bi radi nekateri svetniki še več razpravljali, točka o tem je bila namreč umaknjena z dnevnega reda.

 

 

Potem ko so se nedavno v središču Šempetra razveslili na novo urejenih prostorov, v katerih domuje krajevna knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, bo morda že letos sledila nova. Tudi v Mirnu bodo namreč dobili krajevno knjižnico. Lani je zaradi zaprtja bančne poslovalnice v središču kraja sameval prazen prostor, tato je sedaj vzklila ta ideja. Župan Mauricij Humar:

Prav tako v kraju manjka prostor za manjše literarne dogodke, knjižnica pa bi služila kot središče oziroma stičišče:
V letošnjem letu bi prostore vzeli v najem, ki bi ga podaljšali še v prihodnje leto, nato pa bi šli v odkup, za katerega bi odšteli okrog 120.000 evrov. Kdaj bi prostori lahko zaživeli?

Stran 1 od 82

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33