Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V Ajdovščini ostaja Beočanin,v Vipavi slovo Princesa

Od Objavljeno November 19, 2018

Brez sprememb ostaja na čelu občine Ajdovščina, kjer nova štiri leta dela čakajo dosedanjega župana Tadeja Beočanina (SD), ki je prepričal skoraj 60 odstotkov volivcev.

Bo Beočanin delo nadaljeval po ustaljenih smernicah ali se morda obetajo spremembe v njegovi ekipi?

Svetniška mesta so razdeljena. V 26-članskem ajdovskem občinskem svetu po 6 mest po neuradnih podatkih zasedli SD in SDS, sledi Lista Burja s petimi. Stari, novi župan Tadej Beočanin je kot kandidat SD o povezovanjih v novem mandatu napovedal:

V sedmo se ni izšlo po načrtih dosedaj edinega vipavskega župana Ivana Princesa, ki je na drugem mestu krepko zaostal za zmagovalcem, neodvisnim kandidatom s podporo Nsi, Goranom Kodeljo.

Kodelja lahko že začne pogovore z izvoljenimi svetniki za sestavo novega občinskega sveta, kjer bo s svojo listo – novinko na volitvah - zavzel največ svetniških mest – šest. Po tri mesta so pripadla NSi, ki je tudi podprla Kodeljo, in SDS, ki je izgubila eno mesto, prav tako ostaja s svetnikom manj lista poraženega župana Ivana Princesa, ki bo odslej imela dva svetnika. Po besedah Kodelje je treba razlikovati med politiko na državni in lokalni ravni:

In sicer če bi večina podprla projekte, ki jih je Kodelja zastavil v svojem programu.

 

 

Prebrano 496 krat