• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
Kristina Furlan

Kristina Furlan

Drugi mandat je sredi izrednih razmer začela direktorica občinske uprave Občine Brda Anita Manfreda, ki se je najprej ozrla po dosedanjem delu in izpostavila:

Včeraj je z županom Francem Mužičem podpisala pogodbo za naslednjih pet let na čelu briške občinske uprave. Kateri so največji izzivi in cilji, ki jih želi Manfredova doseči s sodelavci?
Čemu posvečajo največ pozornosti?
Hkrati se z Zavodom TKMŠ in ostalimi akterji pripravljajo na delo, ki ga bodo morali izvesti takoj po koncu karantene, zaključuje dosedanja in nadaljnja direktorica, ki je obenem aktivna tudi kot podpredsednica stranke DeSUS in občinska svetnica Občine Šempeter-Vrtojba, kjer je bila pred prihodom v Brda tudi zaposlena v občinski upravi.

Medtem ko se po vse več občinah lotevajo šivanja zaščitnih mask, je v Tolmin včeraj prispela pošiljka, ki bo od jutri na voljo občanom. Poveljnik tolminskega štaba CZ Jože Dakskobler:

Posredovali jih bodo tudi v poštne in bančne poslovalnice, na bencinske servise in ostale javne prostore, kjer je njihova uporaba obvezna.
Policija ob tem opozarja, da so zaznali posamezne kršitev pravil vstopov v trgovine. Med drugim vsi starejši ne spoštujejo omejitve, da smejo nakupovati le med 8. in 10. uro zjutraj. Zaradi teh kršitev so na tolminski policiji prejeli nekaj prijav in če se občani tega ne bodo držali, bodo začeli izrekati globe, ki znašajo 333 evrov. Kako pa je s spoštovanjem omejitev gibanja znotraj občinskih meja?
Včeraj sta se sicer za pozitivna na koronavirus izkazala še dva občana na Tolminskem, a gre za člane družine ene od dveh prvotno okuženih oseb, ki so bili ves ta čas v samoizolaciji in pri katerih je bil izbruh bolezni pričakovan, torej po besedah direktorja ZD Tolmin, Gaudencia Lucasa Triepa, ne gre za širjenje bolezni po Občini Tolmin, ampak za pojav v že okuženem družinskem krogu. V Občini Tolmin sicer novih okužb, vnesenih od zunaj, ni bilo zaznati od 17. marca. Poveljnik CZ Dakskobler dodaja

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je danes pozvalo svojce oskrbovancev v domovih za starejše, naj jih za čas epidemije vzamejo v domačo oskrbo, če je to mogoče. V slovenskih domovih je z novim koronavirusom sicer okuženih 137 starejših in 30 zaposlenih, a nihče med temi (zaenkrat) ne v goriški regiji, kjer je število potrjenih okužb s koronavirusom narastlo na 14, saj so bili včeraj še trije testi pozitivni, od tega dva na Tolminskem.

Zagotavljanje varnosti in zdravja je povezano tudi z določenimi stroški. Po uvedbi obveznega razkuževanja skupnih prostorov večstanovanjskih stavb so se zato etažni lastniki zbali, da bodo zaradi teh dodatnih storitev zneski na položnicah poskočili, kar so nekateri upravniki tudi že nakazali, a Zveza potrošnikov Slovenije meni drugače, kot je dejala Jasmina Bevc Bahar:

„Če je vlada kljub dvomu NIJZ v koristnost razkuževanja hodnikov in stopnišč v večstanovanjskih stavbah sprejela tak odlok, naj zagotovi tudi njegovo strokovno izvajanje,“ dodajajo v Zvezi.
„Odlok namreč določa razkuževanje in ne čiščenje, zato je očitno, da ga ne morejo izvajati osebe brez posebne zaščitne opreme in brez ustreznega izobraževanja, torej ga ne morejo izvajati etažni lastniki niti osebje stanovanjskih upravnikov, čeprav je ta možnost zapisana v odloku,“ še opozarjajo v ZPS.
Na pomanjkljivosti odloka sta že opozorili tudi Združenje upravnikov nepremičnin in Združenje etažnih lastnikov.

Stran 1 od 154

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33