• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

Kako si olajšati delo od doma smo govorili v oddaji z Majo GOLOB,ki je soustanoviteljica podjetja Spago in certificirana poslovna coachinja. Več nasvetov in idej za boljšo komunikacijo v timu najdete tudi v knjigi Ne čakaj na stranke, ki jo v e-različici v teh dneh dobite brezplačno.

Z Majo Golob se je pogovarjala Martina Arčon

V okviru kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025, v koordinaciji EZTS GO, ekipa GO!2025 organizira spletni tečaj italijanščine in slovenščine, z željo po zbliževanju prebivalstva čezmejnega območja v tem težkem obdobju.

Oba tečaja začneta v ponedeljek 30. marca. Pred tednom dni je skupina kandidature GO! 2025 svoje facebook in instagram sledilce vprašala, ali bi slovensko govoreče zanimal tečaj italijanščine in italijansko govoreče tečaj slovenščine. Nad vsemi pričakovanji se je na iniciativo odzvalo več ko 300 ljudi, ki želijo sodelovati na brezplačnem 10 urnem spletnem tečaju, osredotočenem na »praktično« uporabo dveh jezikov.

Vodja kandidature Mag. Neda Rusjan Bric, »Meja med obema državama, obema mestoma, je zarezala skoraj tako, kot ko je bila postavljena prvič – predvsem zato, ker je nihče nikoli več ni pričakoval. Vendar pa je prav zato naša kandidatura še toliko bolj pomembna: zdaj ne gre le za idejo o skupni bodočnosti ampak za to, da kljub realnosti, ki nas teži, prebivalci na obeh straneh meje ohranimo to idejo o sožitju, sočutju in solidarnosti. Italija, ki je bila v zadnjem mesecu največja žrtev okužbe z virusom v Evropi, je prav zdaj najbolj potrebna naše podpore. Hkrati pa smo prebivalci na slovenski strani bili prav zaradi italijanskih ukrepov že prej opozorjeni na nevarnost, kot preostala Slovenija in smo jih mogoče prav zato vzeli zelo resno. Tudi ekipa EPK ne miruje: delujemo virtualno, spreminjamo način razmišljanja, iščemo možnosti in načine, kako bi podprli kulturne delavce na obeh straneh, ki so trenutno v velikih eksistencialnih stiskah, na novo osmišljamo posamezne projekte tudi v luči potencialno podobnih razmer v bodočnosti … Zdaj še bolj verjamemo, da bomo samo skupaj lahko premagali tudi to neverjetno preizkušnjo. Naše pretekle obmejne zgodbe so nam pri tem lahko v pomoč. K sreči lahko s pomočjo sodobnih tehnologij tudi danes delujemo »borderless«, da bomo lahko v bližnji bodočnosti znova skupaj!«

Letošnji materinski dan je na Ajdovskem še bolj poseben, saj so se zbudili v pobeljeno jutro, zlasti na območju Gore, kjer so bile na delu tudi plužne službe. Čeprav je v dolini sneženje že zjutraj ponehalo, pa burja po napovedih vremenoslovcev ostaja še do jutri.

V Goriškem muzeju so, medtem ko je zaradi epidemije zaprt za obiskovalce, poskrbeli, da lahko preteklost spoznavamo tudi od doma. Dnevno zato objavljajo utrinke iz lokalnega okolja, s katerimi bo marsikdo obujal spomine na drugačne čase. Kustos in pedagog David Kožuh.

(Na sliki, ki jo hrani Goriški muzej, je nekdanji mejni prehod Šempeter)

Po razglašeni epidemiji se je naše življenje "ustavilo". Številni delajo od doma, učenci se učijo na daljavo, marsikdo ostaja v službi. V čem je delo duhovnikov danes drugačno? Mateja Grebenjak se je pogovarjala z Markom Rijavcem, duhovnikom

Besede za srce Marka Rijavca lahko na Robinu poslušate vsako nedeljo ob 9.30!

Foto: arhiv radia Robin

Kraški gostinci namesto streči gostom s sezonskimi lokalnimi jedmi, delijo na socialnih omrežjih svoje recepte. S TIC Sežana so se v projektu Festival Divji okusi Krasa lotili akcije ostani doma in kuhaj po receptih kraških kuharic in kuharjev. Med turističnimi kmetijami, gostinci in pridelovalci kraških dobrot je s prvim postregla Katja Skok iz Štorij, sicer tudi članica Društva Planta:

Začeli so jo pretekli konec tedna, sedem sodelujočih kuharjev pa bo recepte delilo do 24. aprila na FB profilu DozivetoOkusanjeKrasa. Kaj je priporočala Skokova in kaj sledi?
Večino sestavin najdemo na vrtu ali balkonu oziroma med sprehodom v naravi, kuharski namigi pa so namenjeni tako tistim s kuharskih predznanjem kot kuharskim navdušencem, ki jim dosedanji vsakdanji ritem ni dopuščal, da bi svoje znanje nadgradili. (na sliki Ada Špacapan)

Ljudje smo socialna bitja, karantena je naš vsakdan spremenila. 

O vplivu novega korona virusa na življenje in dejavnost po svetu se je Mateja Grebenjak pogovarjala z radijskim kolegom Gregorjem Bolčino, ki živi med Ajdovščino in Madridom. Že 10 dan je v karanteni v središču španske prestolnice.

Foto: osebni arhiv

Čeprav je na gradbišču bilo še pred kratkim veliko število delavcev, je novi del trgovin na Prvomajski ulici hitro dobil končno podobo in predvideno odprtje naj bi bilo prav včeraj, otvoritev se zaradi epidemije zamika v čas po epidemiji.

Stran 1 od 76

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33