Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Ajdovščina bo ponovno gostila Mestne igre

Od Objavljeno Avgust 13, 2019

Prihajajo City games - Mestne igre, ki so nadomestile nekoč priljubljene Igre brez meja. Na Goriškem jih ponovno, že tretje leto zapored, gostijo v Ajdovščini.

 

Na letnem bazenu v Ajdovščini, ki bo zaradi dogodka 15. avgusta tudi zaprt, tudi letos pričakujejo dober odziv in veliko število navijačev domače ekipe. Kot pojasnjuje pobudnik in organizator, Miroslav Krzyk, bo v Ajdovščini potekalo polfinale, dve ekipi pa se bosta nato uvrstili v finale, ki bo v Kranju:

V letošnji, že 10. izvedbi Mestnih iger, bo na 34 lokacijah v številnih državah sodelovalo 150 prijavljenih ekip, ki se bodo pomerile v različnih kategorijah.

je povedal Uroš Pintar, direktor javnega zavoda za šport Ajdovščina, ki tudi organizira ekipo domačih športnikov. Domačo ekipo bodo zastopali Primož Sulič – bivši reprezentant v kajaku in kanuju na divjih vodah, kapetan ekipe, Marko Lipovž – trener in vrhunski strokovnjak na področju fizične priprave, Franko Bajc – zmagovalec resničnostnega šova Kmetija, Tine Lavrenčič – svetovni prvak v dolgem triatlonu v letu 2019, Nina Ukmar evropska prvakinja v HIP HOP solo plesih in državna prvakinja med plesnimi dvojicami in rokometašica Nuša Fegic.

 

Prebrano 621 krat