• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Redaktor

Redaktor

V torkovi oddaji obiščemo medgeneracijski center v Novi Gorici in preverimo kaj prinaša decembrsko dogajanje, predvsem pa kaj druži tamkajšnje uporabnike.

V oddaji se sprehodimo tudi po praznični Novi Gorici. Obiskovalci so z okrasitivjo in programom zadovoljni. Drsališče privablja številne obiskovalce, predvsem mlade in otroke, ki preživljajo proste ure v družbi sovrstnikov. Lokalni ponudniki se predstavljajo na Tržnici domačih dobrot in izdelkov, najmlajši pa navdušeno pričakujejo Dedka Mraza. Konec decembra bodo večeri koncertno obarvani, še prej pa se začenja knjižni sejem Knjige pod jelkami. Natančneje o programu letos in ponudbi novoletnih doživetij slišite v torkovi oddaji med 11:00 in 12:00 uro.

e- hiša, novogriška hiša poskusov, ki deluje pod okriljem Mlaidnskega centra nova Gorica,  letos obeležuje 10 let obstoja. To izobraževalno središče vzpodbuja učenje z izkušnjo in v ta namen razvija aktivnosti za otroke, mlade in odrasle, s katerimi vzpodbujajo vedoželjnost, željo po učenju ter kritično razmišljanje.  Kašna je pot, ki so si jo zastavili za nadaljnje korake, kako povezati znanost in umetnost, slišite v ponedeljkovi oddaji.

Se bo novogoriška hiša poskusov selila, kakšni so odzivi obiskovalcev, predvsem pa kakšen izziv prinaša EPK tudi za e-hišo nam bo povedala direktorica Mladinskega centra Nova Gorica mag. Lara Brun.

 

V oddaji vas popeljemo tudi po novi zgodovinski poti, ki jo je dobila Nova Gorica. Predstavimo vam novo zgibanko in dejstva, saj marikdo ne pozna zgodovine in zgodb iz polpretekle zgodovine Goriške. Po znamkah GoGourmet, GoGreen in GoAktiv je Nova Gorica dobila še GoCulture. Turistična zveza TIC Nova Gorica je tako obeležila Evropsko leto kulturne dediščine. Stopite z nami na pot po zgodovini mladega mesta, v ponedeljek po 11:00 uri!

 

V današnjem svetu živimo hitro in pogosto presežemo prag svoje vzdržljivosti. Sistem od nas zahteva vse večje napore in prilagajanja novim nalogam, težko priznamo, da česa ne zmoremo. Stres zareže v naše zdravje. Kako ukrepati?

O tem bomo govorili s psihoterapevtko Mirando Krašna, ki bo o stresu govorila kot o kugi sodobnega časa. Pridružite se nam takoj po 11:00 uri, ta četrtek.

 

 Ko se mladi znajdejo v situaciji, ko iz različnih razlogov ne zmorejo zaključiti šolanja (bolezen, učne težave, različne življenjske situacije, ipd.), postanejo z izključenostjo iz rednega šolanja hitro potisnjeni v neljubo situacijo.  Ti mladi bolj kot kateri koli drugi potrebujejo podporo, nekoga, ki jih razume, jim zaupa, jih spodbuja in usmerja. Vse to lahko dobijo v programu PUM, ki že dve desetletji uspešno teče v Ajdovščini.

Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O) je program neformalnega izobraževanja, ki pomaga mladim starimi med 15. in 26. letom, da preko projektnega dela pridobijo veščine in motivacijo za lažjo pot do zaposlitve ali dokončanja izobraževanja, formiranja poklicne identitete, omogoča povečanje splošne razgledanosti  in uspešno integracijo v okolje. Predstavimo ga v torek, ko nas v studiu obiščeta predstavnici Ljudske univerze Ajdovščina.

V oddaji obiščemo tudi Infosek. Razvoj tehnologije ni nujno pot v brezskrbno življenje: v prihodnosti bo celo bela tehnika povezana na internet. Kakšno grožnjo prinaša dostopnost podatkov? Se znamo zaščititi, kakšni so novi trendi in rešitve? Odgovore iščemo v torek! Bodite z nami!

 

 

 

 

Stran 1 od 323

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33