• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio

Nizke temperature, zasnežene ceste, povrh pa še okrepljen veter nas spremljajo sredi aprila. Vreme ne povzroča škode in preglavic le kmetijskim pridelovalcem, ampak je dež v zadnjih dneh ponekod sprožil tudi manjše podore.

Ob včerajšnjem ponovnem sproščanju ukrepov se je zataknilo pri omejitvah glede dela javne uprave, kar je zlasti v upravnih enotah povzročilo precej zmede in nejevolje med strankami, ki so ostale pred zaprtimi vrati.

Ajdovski Pipistrel se povezuje z enim od vodilnim kitajskih logističnih podjetij, SF Express, ki namerava razširiti svojo dostavno mrežo z uporabo velikih tovornih brezpilotnih letal z zmožnostjo navpičnega vzleta in pristanka (VTOL).

Škoda po nedavni pozebi bo višja kot v preteklih letih, je terenu poudaril sekretar na kmetijskem ministrstvu, Anton Harej, ki je danes obiskal kmetijo Fornazarič v Volčji Dragi, sadjarsko kmetijo Štor v Velikih Žabljah in Kmetijo Ferjančič v Budanjah. 

Zaradi številnih sprememb je še vedno veliko nejasnosti, kako je s prehajanjem meje. Z današnjim dnem veljajo spremembe Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo, ki velja do vključno 18. aprila. 

Znova bo mogoče smučati tudi na Kaninu, ob pogojih, ki so veljali prej, torej največ 7 dni star negativni test na covid-19 ali ob predložitvi potrdila o cepljenju ali o preboleli okužb.

Danes je bil že tretji prvi šolski dan letos za osnovnošolce, ki se po dobrem tednu dni na daljavo vračajo v učilnice, dijaki pa po modelu C. V petek bo steklo prostovoljno samotestiranje, tako za dijake kot za učence zadnje triade. 

Kulturni center Krasa, Kosovelov dom Sežana, obeležuje 30. letnico. Prav na današnji dan, 12. aprila 1991, so se slavnostno odprla vrata takrat še Kulturnega doma Srečka Kosovela.

Ob Kornu v Novi Gorici se odpira še tretje gradbišče, kjer se bo urejalo kolesarske ter peš poti. Izvajalec del, ajdovsko podjetje Stopar, ta ponedeljek pričenja z deli na desnem bregu potoka. Se bo poleti tudi na slovenski strani kopalo za odvodnik?

Na Ajdovskem je v soboto pes ugriznil otroka v nogo. Kot so sporočili iz novogoriške policijske uprave, so otroka oskrbeli v Zdravstvenem domu Ajdovščina.

Po podatkih NIJZ je bilo v soboto potrjenih 20 novih okužb s covid-19. Še pred tednom dni je imela severna Primorska najvišjo pojavnost okužb, tako v 7- kot 14- dnevnem obdobju med vsemi regijami v Sloveniji, zadnji podatki pa so veliko bolj spodbudni.

Premier Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar sta v petek obiskala ajdovsko podjetje Bia Separations. Predsednik vlade in minister za zdravje sta se z vodstvom podjetja, ki je v lasti nemške družbe Sartorius pogovarjala o izzivih prihodnosti.

Stran 1 od 331

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33