• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno
Kristina Furlan

Kristina Furlan

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so včeraj vrtcem, osnovnim šolam, osnovnim šolam s prilagojenim programom, zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter glasbenim šolam poslali okrožnico z dodatnimi priporočili glede preventivnega ravnanja zaradi koronavirusa. Kako ravnajo v teh dneh, smo vprašali ravnatelja OŠ Solkan Marijana Kogoja, ki je tudi vodja aktiva ravnateljev goriških šol.

Med drugim tudi redno razkužujejo kljuke na vratih. Sicer pa je ta teden odsotnih precej manj otrok v solkanski šoli kot pred zimskimi počitnicami, ko jih je pri pouku manjkala skoraj tretjina, sedaj pa manj kot desetina. Učenci šestih razredov so ta teden v šoli v naravi na Cerknem, zaradi nevarnosti koronavirusa pa na šoli doslej niso odpovedali nobenih aktivnosti, nam je danes še povedal Kogoj.

Javni potniški promet je zaradi koronavirusa močno na udaru. V družbi Nomago, ki dnevno z avtobusi prepelje tisoče potnikov, so uvedli preventivne ukrepe za zaščito potnikov in voznikov. Strokovne službe so pripravile podrobna navodila za varno delo in ravnanje v primeru stikov s potniki in izvajanja prevozov v mestnem potniškem prometu, je povedal regijski direktor prodaje Tadej Luznik.

Poleg tega dodatno skrbijo za higieno avtobusov, ki vozijo na rizična območja.
Kako pa je z izvajanjem Nomagovih prevozov zlasti na mednarodnih linijah, so katere že odpovedali ali se to morda obeta?
V Nomagu v zadnjem obdobju beležijo upad števila potnikov. Kje je nevarnost koronavirusa najbolj zdesetkala avtobusni promet?

„O številkah in obsegu škode v gospodarstvu je še preuranjeno govoriti,“ je danes dejala direktorica GZS severne Primorske Nevenka Volk Rožič.

Glede posledic koronavirusa na obrtnike in malo gospodarstvo ob meji z Italijo je predsednik OZS Branko Meh ob današnjem obisku na Goriškem povedal:
Meh je sicer danes v okviru rednih mesečnih obiskov na terenu obiskal podjetji v Volčji Dragi in Kromberku (na sliki):
Upad obiska se sicer med posameznimi ponudniki gostinskih in namestitvenih kapacitet razlikuje, ugotavlja Patricija Furlan, predsednica sekcije za gostinstvo in turizem pri OOZ Nova Gorica:
Volk Rožičeva dodaja, da so podjetja v regiji potegnila različne ukrepe tudi glede na dejavnost, ki jo opravljajo. Med drugim gredo v smeri:

Na današnji pustni torek je več kot 30 mladih namesto v šolo zavila na Cerje, kjer se projekt Drevo za Cerje prebuja po zimskem zatišju. Začetek sezone sajenja 2020 so otvorili dijaki srednje gozdarske in lesarske šole ter študentje in profesorji višje strokovne gozdarske šole iz Postojne pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije območne enote Sežana, s katerim tudi sicer redno sodelujejo. To je bila priložnost, da so teoretično znanje iz šolskih klopi prenesli v prakso, je povedal profesor Leon Kernel.

V soboto bodo pogozdovanje požarišča na Cerju nadaljevali študenti Gozdarske fakultete iz Ljubljane, tudi dijaki iz Postojne pa bodo še naprej spremljali rast sadik.
Kampanjo Drevo za Cerje, ki se ji je z donacijami pridružilo že 300 posameznikov in 52 slovenskih in tujih podjetji ter ustanov vseskozi spremlja vodja sežanske enote Zavoda za gozdove Boštjan Košiček :
Naslednja vseslovenska akcija sajenja dreves na Cerju bo na mednarodni dan gozdov v soboto, 21. marca. Je na zalogi dovolj sadik?
Poleg tega bodo iz zbranih donacij, doslej se jih je steklo za dobrih 15.000 evrov, kupili še javorje v slovenskih drevesnicah.

Stran 1 od 138

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33